Liceele cu promovabilitate slabă la bacalaureat vor fi controlate şi monitorizate

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Oana Badea a declarat, sâmbătă, la Alba Iulia, că liceele în care procentul de promovabilitate la examenul de bacalaureat a fost foarte scăzut vor fi controlate şi monitorizate.

84 afișări
Imaginea articolului Liceele cu promovabilitate slabă la bacalaureat vor fi controlate şi monitorizate

Liceele cu promovabilitate slabă la bacalaureat vor fi controlate şi monitorizate (Imagine: Laszlo Mihaly/Mediafax Foto)

Oana Badea a spus, în cadrul unei întâlniri cu presa, că reprezentanţii Ministerului Educaţiei vor transmite inspectorilor şcolari generali, reuniţi, sâmbătă şi duminică la Alba Iulia, ca toate liceele cu promovabilitate la bacalaureat zero sau foarte redusă să fie monitorizate.

"Este un lucru pe care ne concentrăm în acest moment. Inspectorilor generali, doamna Liana Preoteasa, directorul general din minister pe zona învăţământului preuniversitar, le va transmite această solicitare, ca fiecare liceu unde procentul a fost zero sau foarte slab să intre într-o etapă de monitorizare, chiar de control, nu numai de monitorizare. Să fie un plan de acţiune foarte clar urmărit, pentru că acolo se întâmplă ceva din punctul de vedere al procesului de predare-învăţare", a spus Oana Badea.

Întrebată câte licee ar urma să intre în această monitorizare, Oana Badea a spus că această listă urmează să fie realizată după raportările inspectorilor şcolari generali.

"Pentru mine este esenţial nu câte licee, ci de ce într-un colectiv în care am titulari am zero promovabilitate la examenul de bacalaureat. Ce vreau să reţineţi şi este poziţia oficială a ministerului: Nu suntem un minister care dorim un procent foarte mare de promovabilitate la bacalaureat. Dorim poza reală a procesului didactic care se desfăşoară. Şi poza reală nu poate fi alta decât cea pe care ne-o dă curba lui Gauss. Orice altă rezultantă a bacalaureatului este artificială şi nu este în regulă", a afirmat Badea.

La Alba Iulia, se desfăşoară, sâmbătă şi duminică, consfătuirea naţională a inspectorilor şcolari generali din întreaga ţară.

La întâlnire participă, pe lângă şefii inspectoratelor şcolare, şi reprezentanţii Ministerului Educaţiei, printre care secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar Oana Badea, directorul general în cadrul MECTS, Liliana Preoteasa.

La întâlnirea de la Alba Iulia este aşteptat să participe la o parte din discuţii şi dezbateri şi ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici