Liceele vocaţionale, confesionale şi învăţământul în zonele izolate vor fi plătite diferit

Liceele vocaţionale, cele confesionale, dar şi învăţământul în comunităţi izolate vor primi o finanţare în plus, pe lângă costul standard per elev, a anunţat, luni, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

103 afișări
Imaginea articolului Liceele vocaţionale, confesionale şi învăţământul în zonele izolate vor fi plătite diferit

Liceele vocaţionale, confesionale şi învăţământul în zonele izolate vor fi plătite diferit (Imagine: Anita Vizireanu/Mediafax Foto)

"Pentru liceele vocaţionale, cele confesionale şi învăţământul în comunităţile izolate, avem pregătită o finanţare de rezervă pentru a corecta prevederea privind costul standard per elev. Avem, de asemenea, echipe care discută cu experţii Băncii Mondiale, pentru stabilirea unor coeficienţi care să corecteze costul standard", a spus Daniel Funeriu.

Ministrul a făcut această precizare după ce cadrele didactice din liceele vocaţionale au anunţat că vor picheta Ministerul Educaţiei întrucât costurile standard per elev nu pot fi aplicate în respectivele unităţi de învăţământ, întrucât sunt prea mici comparativ cu nevoile respectivelor instituţii de învăţământ.

Funeriu a arătat că o asemenea situaţie există, de exemplu, în cazul liceelor de muzică, unde un profesor trebuie să lucreze cu un singur elev, deci nu cu o clasă de 20 de elevi, cum ar fi prevăzut în proiectul de lege al educaţiei.

"Sigur că pentru aceste situaţii se analizează stabilirea unui coeficient care să corecteze costul standard. Până atunci avem fondul de rezervă pentru a corecta această prevedere", a susţinut Funeriu.

Întrebat dacă în bugetul pe 2010 este deja prevăzut costul per elev, ministrul Educaţiei a răspuns afirmativ, spunând că această reglementare "vine în întâmpinarea prevederilor din noua Lege a Educaţiei".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici