Licu, despre dosarul caselor lui Iohannis: Colegii mei nu lasă nicio cauză importantă în nelucrare - VIDEO

Procurorul general Bogdan Licu a declarat, luni, că în dosarul caselor din Sibiu ale preşedintelui Klaus Iohannis se fac în continuare cercetări. „Colegii mei nu lasă nicio cauză în nelucrare”, a spus Licu, întrebat de stadiul anchetei.

1152 afișări

Procurorul general interimar, Bogdan Licu, a fost întrebat, luni, de jurnalişti, în ce stadiu este dosarul privind casele obţinute de preşedintele Klaus Iohannis, acesta răspunzând că se fac în continuare cercetări.

„Dacă se întâmpla ceva, aflaţi. Este o anchetă, se desfăşoară, se fac activităţi. (...) Colegii mei nu lasă nicio cauză importantă în nelucrare. Nici cele mai puţin importante nu sunt lăsate în nelucrare şi se efectuează activităţi în toate aceste cauze”, a răspuns Licu.

Soţia preşedintelui, Carmen Iohannis a fost audiată la începutul lunii februarie 2019 la Parchetul General în dosarul privind imobilele familiei.

Dosarul a fost deschis de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) ca urmare a unei plângeri depuse de Lumea Justiţiei împotriva notarului din Sibiu, Radu Gabriel Bucşă, şi a soţilor Carmen şi Klaus Iohannis.

Sesizarea a fost depusă în legătură cu demersul prin care cuplul prezidenţial a intrat, începând cu 1999, în posesia a două imobile în centrul Sibiului. Imobilele aparţineau statului român şi erau administrate de Primăria Sibiului, care a fost condusă în perioada iulie 2000 – noiembrie 2014 de Klaus Iohannis.

În sesizare se arată că, de pe urma exploatării unui imobil, soţii Iohannis ar fi obţinut 320.000 euro, până când instanţele braşovene le-au anulat atât actul de vânzare-cumpărare declarându-i cumpărători care nu pot invocă buna-credinţă, cât şi actele de moştenire care au stat la baza preluării imobilului din patrimoniul statului.

Taguri:
licu,
iohannis,
justiţie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici