Lider de sindicat la Penitenciarul Târgşor: Legea recursului compensatoriu este o „graţiere mascată”

Liderul Sindicatului Equitas, de la Penitenciarul de femei Târgşor, consideră că legea recursului compensatoriu este o „graţiere mascată”, atrăgând atenţia că multe dintre deţinutele care se vor elibera, în scurt timp se vor întoarce în mediul penitenciar, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1592 afișări
Imaginea articolului Lider de sindicat la Penitenciarul Târgşor: Legea recursului compensatoriu este o „graţiere mascată”

Lider de sindicat la Penitenciarul Târgşor: Recursul compensatoriu, practic o graţiere mascată

Liderul Sindicatului Equitas, Adrian Grigoroiu, din Penitenciarul de femei Ploieşti Târgşorul Nou, a transmis, joi, presei, că el consideră că aplicarea legii recursului compensatoriu a fost „puţin grăbită”, precizând că în unităţile penitenciare nu a fost trimisă din timp o procedură de aplicare a acesteia.

„Au fost trase semnale de alarmă din partea organizaţiilor sindicale, care au criticat această măsură, practic o graţiere mascată şi putem spune că aceasta va încuraja infractorii. Legea recursului compensatoriu reprezintă un proces destul de complicat la care se va lucra mult timp de acum, şi noi spunem că nu este o măsură bună pentru sistemul penitenciar, deoarece mare parte din deţinutele care se vor elibera în scurt timp se vor întoarce în mediul penitenciar”, arată Grigoroiu.

Potrivit acestuia, deocamdată nu se cunoaşte numărul deţinutelor din Penitenciarul Târgşor care vor beneficia de recursul compensatoriu.

„În acest moment, nu cunoaştem numărul exact de deţinuţi din penitenciarul Târgşor, care se vor elibera, deoarece sunt probleme la interpretarea acestei legi, la modul de calcul şi aplicare, precum şi la programul informatic care funcţionează cu întreruperi. Administraţia penitenciară nu a trimis din timp acel ordin care stabilea spaţiile pentru care se beneficiază de acele zile câştig”, mai spune Grigoroiu.

Acesta a adăugat că persoanele care trebuie să facă aceste calcule sunt lucrătorii din sectoarele evidenţă şi organizarea muncii, puţini la număr şi total depăşiti de volumul de muncă.

La Penitencarul de Femei din Târgşor sunt incarcerate aproximativ 600 de persoane.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici