Lider sindical: Ancheta în cazul controlorilor de tren vizează toate regionalele CFR. Este un abuz

Ancheta în cazul controlorilor de tren vizează toate regionalele CFR, nu numai pe cea de la Braşov, anchetatorii mergând la sediile acestor structuri pentru a pune în executare mandate de aducere, a declarat liderul sindical al CFR Braşov, Alexandru Lorincz, apreciind că este vorba despre un abuz.

616 afișări
Imaginea articolului Lider sindical: Ancheta în cazul controlorilor de tren vizează toate regionalele CFR. Este un  abuz

Lider sindical: Ancheta în cazul controlorilor de tren vizează toate regionalele CFR. Este un abuz (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Lorincz le-a declarat jurnaliştilor prezenţi la regionala CFR Braşov, de unde au fost ridicaţi de anchetatori mai mulţi angajaţi, că acţiunea anchetatorilor reprezintă un abuz, iar în acest mod se doreşte să se demonstreze că au găsit "marii corupţi", respectiv controlorii de tren.

"Este o nesimţire făcută de procurori, un abuz. Se face un joc politic pentru privatizarea CFR Călători", a susţinut liderul Sindicatului Mişcare Comercial din CFR Braşov.

El a susţinut că în acest mod "vor să arate că nu Necolaiciuc este de vină pentru situaţia în care se află CFR Călători, ci angajaţii de rând".

Liderul sindical a mai spus că ancheta vizează toate regionalele CFR din ţară, nu numai pe cea de la Braşov şi că totul a fost făcut "în mare secret".

Descinderi ale anchetatorilor au loc, joi dimineaţă, la Ministerul Transporturilor şi la regionalele CFR, fiind vizaţi peste 100 de angajaţi, între care directori, suspectaţi de fapte de corupţie.

Directorul CFR Călători, Ştefan Roşeanu, a declarat pentru MEDIAFAX că este vorba despre o anchetă a procurorilor şi poliţiştilor privind activitatea din zona şefilor şi controlorilor de tren.

El a precizat că această anchetă este făcută pentru a se stabili în ce măsură sau cum sunt posibile călătoriile fără bilet.

"Ancheta se face pentru a se vedea în ce măsură informaţiile legate de mersul fără bilet se adeveresc", a mai spus Roşeanu, precizând că anchetatorii audiază mai mulţi angajaţi CFR.

Aproximativ 70 de angajaţi ai regionalei CFR Braşov vor fi audiaţi în dosarul vizând fapte de corupţie, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al parchetului Tribunalului Braşov, Alina Popescu, precizând că în acest dosar sunt vizate mai multe infracţiuni de corupţie.

"Este un dosar foarte complex, cu foarte multe infracţiuni legate de fapte de corupţie", a spus Alina Popescu, precizând că anchetatorii au mers la sediul CFR Braşov nu pentru percheziţii, ci pentru a duce la audieri persoanele vizate.

Potrivit acesteia, procurorii Parchetului Tribunalului Braşov vor audia aproximativ 70 de persoane din cadrul structurilor CFR Braşov, aceste persoane fiind de la toate nivelurile.

La ora transmiterii acestei ştiri, mai mulţi controlori de tren au fost duşi la Parchetul Tribunalului Braşov.

Surse judiciare afirmă că ancheta ar fi pornit de la regionala CFR Braşov şi ar fi fost extinsă apoi la toate regionalele CFR, fiind vizaţi zeci de controlori de tren care ar fi luat mită de la călători care circulau fără bilet.

Potrivit surselor judiciare, în acest dosar ar fi vizate aproximativ 100 de persoane, între care şi directori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici