Liderul sindicatului de la Lonea s-a legat cu lanţuri de poarta de la intrarea în mină

Liderul sindicatului de la Mina Lonea, Vasile Păduraru, s-a legat, marţi după-amiază, cu lanţuri de poarta de la intrarea în mină, în semn de protest faţă de faptul că cei 900 de angajaţi ai exploatării nu vor primi salarii întregi.

243 afișări
Imaginea articolului Liderul sindicatului de la Lonea s-a legat cu lanţuri de poarta de la intrarea în mină

Liderul sindicatului de la Lonea s-a legat cu lanţuri de poarta de la intrarea în mină (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Liderul sindicatului "Muntele", Petru Nica, a declarat corespondentului MEDIAFAX că şeful sindicaliştilor de la Mina Lonea, Vasile Păduraru, este foarte supărat pentru că oamenii pe care-i conduce "nu au un viitor strălucit".

"Am discutat ieri (luni - n.r.) cu toţi liderii de sindicat problemele grave cu care se confruntă CEH şi am explicat că dinspre Bucureşti nu vin decât decizii de divizare pe partea energetică, se vorbeşte doar despre trecerea minelor pe program de închidere. Din păcate, nu sunt resurse financiare pentru materiale şi piese de schimb ca să se poată realiza producţia de cărbune planificată, astfel că evident oamenii nu vor lua salarii întregi", a spus Nica.

Acesta a adăugat că Vasile Păduraru, care este vicepreşedintele sindicatului "Muntele", a fost foarte supărat după discuţii şi a decis să se lege cu lanţuri de poarta de la intrarea în Mina Lonea.

"Am vorbit cu el la telefon când a luat această decizie şi am încercat să-l determin să renunţe, însă este supărat că oamenii pe care-i reprezintă nu au un viitor strălucit", a afirmat Nica.

Potrivit acestuia, minerii nu pot fi minţiţi în condiţiile în care liderii lor ştiu foarte bine că "lucrurile merg prost".

Vasile Păduraru are 45 de ani şi este liderul de sindicat de la Mina Lonea, care are circa 900 de angajaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici