Liderul unei grupări care fura din locuinţe de lux, prins în judeţul Timiş

Liderul unei grupări specializate în furturi din locuinţe de lux, care era dat în urmărire naţională, a fost prins, sâmbătă, de poliţiştii din judeţul Timiş în apropierea localităţii Voiteg, transmite corespondentul MEDIAFAX.

196 afișări
Imaginea articolului Liderul unei grupări care fura din locuinţe de lux, prins în judeţul Timiş

Liderul unei grupări care fura din locuinţe de lux, prins în judeţul Timiş

Potrivit unui comunicat transmis, sâmbătă, de Inspectoratul Judeţean de PoliţieTimiş, un bărbat care era urmărit naţional pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat şi grup infracţional organizat a fost prins în apropierea localităţii Voiteg.

“Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale cu sprijinul Direcţiei de Opetaţiuni Speciale -Brigada de Operaţiuni Speciale Timişoara, Brigata de Operaţiuni Speciale Cluj, Brigada de Operaţiuni Speciala Alba Iulia şi Secţiei 9 Rurale Jebel, sub coordonarea Direcţiei de Investigaţii Criminale, au desfăşurat activităţi comune de localizare şi prindere a unui bărbat de 40 de ani, care este condamnat la o pedeapsă cu închisoarea de 4 ani si 4 luni. Persoana în cauză a fost depistată şi imobilizată în trafic pe DN 59, în apropierea localităţii Voiteg”, a arătat IPJ Timiş.

Potrivit unor surse locale, bărbatul prins de poliţiştii timişeni se numeşte Adrian Bondar, acesta fiind liderul unei grupări specializate în furturi din locuinţe de lux. Pe numele acestuia, Tribunalul Timiş a emis, anul trecut, un mandat de executare a pedepsei pentru furt calificat şi grup infracţional organizat. Bărbatul a fost dus în Penitenciarul din Timişoara.

Reţeaua condusă de Adrian Bondar s-a constituit în anul 2013 şi viza doar locuinţele unde se găseau sume importante de bani sau alte valori. Gruparea acţiona la pont şi intra, în unele cazuri, cu chei potrivite.

Potrivit anchetatorilor, membrii reţelei monitorizau îndelung victimele, studiau locuinţele de lux, aflau programul familiilor în detaliu, culegeau informaţii preţioase, iar apoi dădeau atacul. Pentru a-şi acoperi urmele, suspecţii aveau grijă să dezactiveze sistemul de alarmă ori cel de supraveghere video. Mai mult, în unele cazuri sustrăgeau şi mediul de stocare al imaginilor de supraveghere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici