Ligia Deca: Vom reface programele, în primul rând pentru liceu, imediat după adoptarea legilor educaţiei

Programele trebuie un pic aerisite, declară într-un interviu la RFI ministrul Educaţiei, Ligia Deca. „Imediat după adoptarea legilor educaţiei, vom reface programele, în primul rând pentru liceu, acolo există o restanţă de multă vreme”, precizează ea.

283 afișări
Imaginea articolului Ligia Deca: Vom reface programele, în primul rând pentru liceu, imediat după adoptarea legilor educaţiei

Ligia Deca: Vom reface programele, în primul rând pentru liceu, imediat după adoptarea legilor educaţiei

Ligia Deca spune că va modifica programele, cu prioritate cele pentru liceu.

„Acesta este obiectivul, imediat după adoptarea cadrului legislativ, vom reface programele, în primul rând pentru liceu, acolo există o restanţă de multă vreme, trebuie să refacem programele în funcţie de noua filosofie de proiectare curiculară, ne dorim ca ele să fie mult mai flexibile, să existe o paletă de opţionalitate mai mare pentru fiecare elev şi în acelaşi timp să se poată plia mai bine pe opţiunea de mai târziu a elevului de liceu, adică pentru cei care vor să meargă pe o anumită filieră de învăţământ superior să poată opta pentru materiile necesare, spre finalul liceului şi de asemenea, cred că trebuie să şi aerisim un pic programele, ele să fie mai axate pe competenţele cheie pe care dorim să le vedem la absolvenţii de liceu (...). Deja, am început un proces în cadrul ministerului, imediat ce legile vor fi adoptate, vom putea să punem în dezbatere publică şi întâi planurile cadru şi apoi programele pentru disciplinele de liceu”, afirmă Ligia Deca.

Ea afirmă că nu poate fi pus în practică noul sistem de evaluare, până când nu vor exista planuri cadru şi nişte programe de liceu care să susţină acest sistem de evaluare.

„De aceea, este absolut firesc ca în momentul în care legile sunt adoptate şi noile planuri cadru trebuie să fie puse în dezbatere publică şi agreate. Nu pot să vorbesc pentru trecut, dar pot să vă promit că este o preocupare a mea şi este una
dintre priorităţile pe care eu mi le asum”, încheie ministrul Educaţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici