Linii de gardă suplimentate la Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj, din cauza virozelor respiratorii. Cu cât a crescut numărul pacienţilor

Spitalul de Boli Infecţioase Cluj-Napoca va suplimenta din februarie linia de gardă în urma creşterii numărului de persoane care se adresează camerei de gardă cu simptome de infecţii şi viroze respiratorii, de la 50 la 80 pe zi.

290 afișări
Imaginea articolului Linii de gardă suplimentate la Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj, din cauza virozelor respiratorii. Cu cât a crescut numărul pacienţilor

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj au declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că măsura este luată pe o perioadă de trei luni, până în luna aprilie.

„Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a dispus, în urma discuţiilor purtate cu conducerea Spitalului Clinic de Boli Infecţioase, suplimentarea cu încă o linie de gardă. Măsura preventivă are rolul de a asigura desfăşurarea în condiţii optime a activităţii în Camera de gardă a spitalului şi va fi aplicată pentru o perioadă determinată, în perioada februarie – aprilie 2020. Se justifică ţinând cont de faptul că, începând cu luna decembrie 2019 se înregistrează un număr din ce în ce mai mare de cazuri de infecţii şi viroze respiratorii, precum gripa, pneumonia şi sepsisul respirator. Numărul pacienţilor care se adresează Camerei de gardă în 24 de ore este de aproape 80, faţă de 50 într-o zi dintr-o lună care nu e de iarnă, preconizându-se ca acesta să crească în lunile următoare”, au spus reprezentanţii CJ Cluj.

Potrivit acestora, suplimentarea cu încă o linie de gardă a activităţii spitalului este necesară şi pentru a evita situaţiile în care pacienţii sunt nevoiţi să aştepte un timp îndelungat în încăperi aglomerate, alături de persoane cu boli respiratorii transmisibile şi pacienţi critici sosiţi cu ambulanţele.

„Spitalul are, în prezent, o singură linie de gardă iar cea suplimentară va funcţiona în fiecare zi din lunile februarie, martie şi aprilie, în intervalul orar 14.00 - 22.00 şi va fi deservită de 10 medici”, au mai spus reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj.

Spitalul de Boli Infecţioase se află sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici