Lista actualizată a ţărilor cu risc epidemiologic: Grecia trece pe lista verde. Marea Britanie rămâne în zona roşie

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat clasificarea ţărilor şi teritoriilor în funcţie de rata de incidenţă cumulată a cazurilor de Covid. Astfel, Marea Britanie rămâne în zona roşie.

3203 afișări
Imaginea articolului Lista actualizată a ţărilor cu risc epidemiologic: Grecia trece pe lista verde. Marea Britanie rămâne în zona roşie

Lista actualizată a ţărilor cu risc epidemiologic: Grecia trece pe lista verde. Marea Britanie rămâne în zona roşie

CNSU a aprobat clasificarea ţărilor/teritoriilor în funcţie de rata de incidenţă cumulată, în vederea stabilirii persoanelor care sosesc în România din acestea şi cu privire la care se instituie măsura carantinei.

Astfel, în zona roşie sunt incluse Seychelles, Uruguay, Maldive, Bahrain, Argentina, Columbia, Mongolia, Suriname, Paraguay, Chile, Costa Rica, Kuweit, Brazilia, Namibia, Oman, Trinidad si Tobago, Insulele Virgine ale Statelor Unite, Bolivia, Nepal, Africa de Sud, Marea Britanie, India.

Din lista galbenă fac parte Emiratele Arabe Unite, Malaysia, Georgia, Sint Maarten, Botswana, Panama, Capul Verde, Saint Kitts si Nevis, Tunisia, Sri Lanka şi Guyana.

Cei vaccinaţi contra nu trebuie să stea în carantină dacă vin din zone aflate pe lista galbenă sau pe cea roşie. Cei nevaccinaţi scapă de carantină dacă vin din zone galbene prezintă un test PCR negativ, acest lucru nu se aplică şi pentru zona roşie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici