Lista galbenă a ţărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată de CNSU. Unde mai călătorim şi în ce condiţii

  • În total, sunt peste 40 de ţări incluse pe această listă
  • După o perioadă, Franţa şi Spania au fost reintroduse pe "lista galbenă"
  • De diseară, românii care vin din Ungaria nu mai intră în carantină
  • Bulgaria rămâne în afara "listei galbene": poţi continua să mergi la schi acolo
8160 afișări
Imaginea articolului Lista galbenă a ţărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată de CNSU. Unde mai călătorim şi în ce condiţii

Lista galbenă a ţărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată de CNSU. Unde mai călătorim şi în ce condiţii

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a actualizat lista galbenă a ţărilor cu risc epidemiologic ridicat. În total, sunt peste 40 de ţări incluse pe această listă.

Lista conţine câteva noutăţi faţă de săptămâna trecută:

  • Franţa şi Spania au fost reintroduse pe listă. Cei care se întorc în România din aceste ţări vor fi obligaţi să se autoizoleze.
  • Alte ţări reintroduse pe lista galbenă: Rusia, Malta, Belarus sau Irlanda. 
  • În schimb, Ungaria a fost eliminată de pe această listă.
  • Noile prevederi se vor aplica începând de sîmbătă, 9 ianuarie, ora 20:00.
  • Bulgaria rămâne, pentru a doua săptămână, în afara listei galbene - poţi merge la schi acolo fără restricţii, mai ales că bulgarii nu ne cer nici măcar prezentarea unui test negativ la Covid-19.

Sunt câteva excepţii de la măsura carantinării:

  • Legislaţia stabileşte câteva categorii de persoane exceptate de la carantinare, de la şoferii profesionişti la sportivii de performanţă care vin în ţară de la competiţii internaţionale, spre exemplu.
  • Apoi, cei ce vin în ţară pentru cel mult trei zile, sunt exceptaţi de carantină, atât timp cât prezintă un test negativ.
  • Altfel, carantina este de 14 zile, ca regulă, însă poţi ieşi puţin mai repede, după zece zile, dacă în ziua opt faci un test, al cărui rezultat să fie negativ.

Ţările europene incluse pe lista galbenă:

Lituania, San Marino, Cehia, Liechtenstein, Slovenia, Marea Britanie, Elveţia, Muntenegru, Andorra, Suedia, Olanda, Cipru, Slovacia, Letonia, Danemarca, Estonia, Serbia, Monaco, Portugalia, Luxemburg, Irlanda, Croaţia, Rusia, Italia, Austria, Germania, Polonia, Spania, Belarus, Turcia, Malta, Macedonia de Nord, Franţa, Moldova. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici