Liviu Luca, pus sub învinuire de DNA într-un dosar privind patrimoniul CNSLR-Frăţia

Prim-vicepreşedintele CNSLR-Frăţia, Liviu Luca, a venit marţ, la Direcţia Naţională Anticorupţie, el declarând la intrarea în sediul instituţiei că nu ştie în ce dosar şi în ce calitate a fost citat de procurori.

267 afișări
Imaginea articolului Liviu Luca, pus sub învinuire de DNA într-un dosar privind patrimoniul CNSLR-Frăţia

Liviu Luca (Imagine: Catalin Lutu/Mediafax Foto)

Liviu Luca a ajuns la DNA în jurul orei 12.45, el fiind însoţit de avocata Mariana Ştefan.

Liviu Luca a fost pus sub învinuire, marţi, de procurorii anticorupţie în legătură cu semnarea unui contract de management de către o societate a confederaţiei sindicale cu o firmă timişoreană privind preluarea în administrare a patrimoniului CNSLR.

Liviu Luca a declarat, la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, că a fost pus sub învinuire de către procurori în legătură cu acest contract, dar că nu înţelege care este de fapt învinuirea ce i se aduce.

El a precizat că firma confederaţiei sindicale a încheiat un contract cu o altă firmă privind managementul patrimoniului CNSLR-Frăţia. Luca a mai spus că printre clauzele contractuale este şi aceea ca firma CNSLR-Frăţia să aducă profit firmei timişorene.

Liviu Luca a arătat că nu înţelege unde este problema dacă există un contract stabilit între două societăţi. El a precizat că a fost întrebat de procurori dacă avea sau nu dreptul "să semneze".

"Sincer să fiu, nu înţeleg despre ce este vorba. Se încheie un contract de management între firma sindicatelor şi o altă firmă, cu obligaţia ca firma sindicatelor să aducă un profit, că-l scoate, că nu-l scoate, nu e treaba noastră. Nu văd care este problema", a arătat Luca.

În septembrie 2010, Liviu Luca a fost audiat în calitate de martor de procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în dosarul lui Sorin Ovidiu Vîntu privind favorizarea lui Nicolae Popa. Numele lui Liviu Luca în ancheta privind fuga lui Nicolae Popa - condamnat în lipsă la 15 ani de detenţie pentru păgubirea a 300.000 de investitori la FNI - este legat de un transfer bancar, cont pentru care era împuternicit să opereze.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici