Liviu Popa: Avem informaţii că Dinel Staicu a părăsit ţara. Omul de afaceri ar fi plecat în Ungaria

Şeful Poliţiei Române, chestorul Liviu Popa, a declarat, miercuri seară, că poliţiştii au informaţii că Dinel Staicu ar fi părăsit ţara în cursul zilei de duminică, plecând în Ungaria "şi de acolo mai departe cu avionul".

79 afișări
Imaginea articolului Liviu Popa: Avem informaţii că Dinel Staicu a părăsit ţara. Omul de afaceri ar fi plecat în Ungaria

Liviu Popa: Avem informaţii că Dinel Staicu a părăsit ţara. Omul de afaceri ar fi plecat în Ungaria (Imagine: Silvana Armat/Mediafax Foto)

"Este doar o informaţie, în prezent o verificăm", a spus Popa, la o emisiune la postul B1 TV.

Liviu Popa a precizat că Dinel Staicu nu a apucat să obţină şi un paşaport pe noul nume - Dinel Nuţu -, ci doar o carte de identitate, cu două zile înainte de a pleca, în 1 aprilie.

"O să-l prindem şi o să-l aducem în ţară", a mai declarat şeful Poliţiei Române.

Omul de afaceri craiovean Dinel Staicu a fost condamnat definitiv, luni, de Curtea de Apel Bucureşti la şapte ani de închisoare cu executare, în dosarul privind falimentarea Băncii Internaţionale a Religiilor.

După pronunţarea sentinţei, poliţiştii l-au căutat pe Dinel Staicu la domiciliu, unde nu a fost găsit, el fiind dat, marţi, în urmărire naţională.

Dinel Staicu şi-a schimbat numele în Dinel Nuţu, el făcând o solicitare pe cale administrativă de schimbare a numelui, care a fost aprobată de Consiliul Local şi publicată în Monitorul Oficial.

Noul nume al lui Dinel Staicu a devenit legal de la 1 aprilie, când omul de afaceri şi-a ridicat noua carte de identitate, însă autorităţile au fost informate de această schimbare miercuri, 6 aprilie, solicitând informaţii de la Centrul Naţional de Administrare a Bazelor de Date.

Reprezentanţi ai Poliţiei Capitalei au precizat că autorităţile au emis, în 5 aprilie, mandatul de urmărire pe numele "Dinel Staicu", pentru că nici instanţa, nici Poliţia nu fuseseră informate că procedura schimbării de nume a fost dusă la bun sfârşit înainte de emiterea mandatului de executare a pedepsei cu închisoarea.

Poliţia Capitalei a făcut o solicitate, miercuri, la Centrul Naţional de Administrare a Bazelor de Date, din subordinea Prefecturii Capitalei, reprezentanţii acestei instituţii confirmând schimbarea de nume în "Nuţu Dinel".

Astfel, s-au început demersuri pentru ca toate actele de urmărire, inclusiv mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea să fie modificate pe noul nume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici