Loc de veci la preţ redus, MITĂ cerută de un comisar de poliţie contra unui post la Aeroport

Un loc de veci amenajat la preţ redus, contra unui post în cadrul Aeroportului Internaţional Sibiu şi 4.500 de euro pentru „rezolvarea” unui loc la Academia Forţelor Terestre, acestea sunt doar două dintre faptele pentru care unul dintre cei mai influenţi poliţişti din Sibiu a fost reţinut.

3518 afișări
Imaginea articolului Loc de veci la preţ redus, MITĂ cerută de un comisar de poliţie contra unui post la Aeroport

Loc de veci la preţ redus, mită cerută de un comisar de poliţie contra unui post la Aeroport

Unul dintre cei mai influenţi poliţişti din Sibiu, comisarul în rezervă Merişor Ceranu, a fost reţinut, marţi seara, şi acuzat de trafic de influenţă. Acesta ar cerut bani pentru a „rezolva” ca fiul unui denunţător să fie declarat „apt medical” şi să intre la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu. Un alt denunţător le-a spus anchetatorilor că Ceranu i-a promis ajutor pentru ca fiul său să fie angajat la Aeroportul Internaţional Sibiu, dacă îi va amenaja un loc de veci la preţ redus.

Potrivit rechizitoriului procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, în 2016, lăsând să se creadă că are influenţă asupra funcţionarilor publici din cadrul Academiei Forţelor Terestre Sibiu implicaţi în organizarea examenului de admitere, precum şi asupra cadrelor medicale din cadrul Spitalului Militar Sibiu, funcţionarul public, despre care surse din rândul anchetatorilor spun că este Merişor Ceranu, a pretins şi a primit de la denunţător o dată suma de 3000 de euro, pentru a interveni pe lângă funcţionarii cadrul academiei pentru a-l declara admis la examen pe fiul denunţătorului şi o dată suma de 1500 euro, pentru a „rezolva” şi ca fiul acestuia să fie declarat „apt” din punct de vedere medical.

De asemenea, în luna martie 2019, Merişor Ceranu ar fi lăsat să se creadă că are influenţă asupra funcţionarilor publici din cadrul din cadrul regiei Autonome „Aeroportul Internaţional Sibiu”, care au organizat concurs pentru ocuparea unor posturi vacante. Astfel, fostul comisar şef de poliţie ar fi pretins de la un bărbat, spun anchetatorii, amenajarea unui loc de veci în Cimitirul municipal Sibiu cu un preţ redus al lucrării, respectiv un discount de aproximativ 1500 de lei. Contra acestui serviciu, Ceranu ar fi intervenit pe lângă funcţionari, astfel încât fiul celui care îi amenaja locul de veci ar fi fost admis la concurs.

De asemenea, anchetatorii mai spun că în perioada februarie – martie 2019, fostul comisar şef ar fi pretins şi primit un împrumut, promiţând, în schimb, că, având influenţă în cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Sibiu va face toate demersurile, astfel încât să îl transfere pe nepotul denunţătorului la această instituţie.

Totodată, anchetatorii au probe care arată că aceeaşi persoană, lăsând să se creadă că are influenţă asupra funcţionarilor publici din cadrul Serviciului Permise Sibiu, a pretins şi a primit un alt „împrumut”, pentru a interveni pe lângă un poliţist examinator din cadrul serviciului pentru a-l determina pe pe examinator să îl declare „admis” la proba practică de obţinere a permisului de conducere pe fiul denunţătorului.

Astfel, comisarul şef în rezervă, a fost reţinut, marţi seara, pentru trafic de trafic de influenţă, urmând ca procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu să ceară, miercuri, arestarea preventivă a acestuia.

Merişor Ceranu a fost timp de mai bine de 15 ani şef de Cabinet, în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Sibiu şi considerat, chiar şi după pensionarea din sistem, unul dintre cei mai influenţi poliţişti din judeţul Sibiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici