Locatarii blocului din Galaţi afectat de explozie, rămaşi fără adăpost în toiul iernii. Patru familii au fost cazate într-un centru al Primăriei. VIDEO

Patru familii au fost cazate, vineri noaptea, într-un centru pus la dispoziţie de Primăria Galaţi, deoarece Inspecţia în Construcţii nu le-a permis locatarilor să se întoarcă în blocul unde a avut loc o explozie. Patru oameni, răniţi de suflul deflagraţiei, au fost duşi la spital.

1557 afișări
Imaginea articolului Locatarii blocului din Galaţi afectat de explozie, rămaşi fără adăpost în toiul iernii. Patru familii au fost cazate într-un centru al Primăriei. VIDEO

Locatarii blocului din Galaţi afectat de explozie, rămaşi fără adăpost în toiul iernii. Patru familii au fost cazate într-un centru al Primăriei. VIDEO

Patru persoane au fost rănite în urma exploziei produse vineri seara, într-o garsonieră din Galaţi. Trei dintre ei au ajuns la spital, dar rănile lor nu sunt grave. Pompierii au stabilit că explozia a fost provocată de o butelie de gaz defectă.

„Au fost 100 de persoane evacuate, unele cu măşti pe faţă. Au fost patru victime, una cu arsuri pe mâini şi pe faţă, este vorba despre proprietar, şi alte trei cu intoxicaţii de la fum. Trei persoane au ajuns la spital, una a refuzat. Nu sunt copii printre victime. Noi am stins focul, nu s-a extins la apartamentele vecine, dar din cauza exploziei cei de la Inspecţia în Construcţii au decis să nu le permită oamenilor să stea în apartamentele învecinate. Mâine dimineaţă (sâmbătă – n.r.) vor reveni pentru a verifica structura de rezistenţă, până atunci familiile afectate vor merge la rude. Ceilalţi locatari pot reveni în case, dar nu au apă şi energie electrică. Se pare că explozia a fost provocată de o butelie, am scos din garsonieră încă cinci butelii”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă.

La faţa locului a ajuns şi primarul oraşului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, care le-a oferit găzdurire celor care nu pot reveni în casele lor.

„Am venit să căutăm soluţii pentru aceşti oameni. Putem să-i găzduim pe cei care au nevoie de adăpost în centrul social al Primăriei. Poliţia Locală îi poate transporta până acolo şi, în plus, le va păzi bunurile peste noapte. În funcţie de problemele care apar, avem şi alte posibilităţi să-I ajutăm pe oameni”, a declarat, pentru MEDIAFAX, primarul oraşului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Explozia s-a produs într-o garsonieră aflată la etajul 3 al clădirii. Deflagraţia a fost urmată de un incendiu violent care a fost stins de cele patru echipaje de pompieri sosite la faţa locului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici