Locuitorii din Voluntari votează şi pentru transformarea oraşului în sectorul 7 al Capitalei

Locuitorii din oraşul Voluntari vor vota duminică şi pentru referendumul care priveşte transformarea localităţii în sectorul 7 al Capitalei.

160 afișări
Imaginea articolului Locuitorii din Voluntari votează şi pentru transformarea oraşului în sectorul 7 al Capitalei

Locuitorii din Voluntari votează şi pentru transformarea oraşului în sectorul 7 al Capitalei (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit unei hotărâri a Consiliului Local Voluntari de la începutul lunii octombrie, pentru data de 22 noiembrie a fost aprobată organizarea unui referendum prin care cetăţenii din oraşul Voluntari să fie consultaţi în legătură cu modificarea delimitării teritoriale a localităţii şi transformarea acesteia în sectorul 7 al Capitalei.

Astfel, pe lângă buletinele de vot pentru alegerile prezidenţiale şi cele pentru referendumul pentru diminuarea numărului de parlamentari, locuitorii din Voluntari vor răspunde duminică şi la întrebarea dacă "sunt de acord cu transformarea oraşului Voluntari în sectorul 7 al Capitalei".

Potrivit proiectului de aprobare a referendumului, transformarea oraşului Voluntari în sectorul 7 al Capitalei va aduce numai beneficii locuitorilor acestui oraş prin corelarea lucrărilor de infrastructură cu cele ale Bucureştiului şi prin accesul simplificat pentru locuitori la spitalele şi şcolile din Capitală.

Cu ocazia organizării referendumului, şapte asociaţii de locatari şi proprietari din zona Pipera, aflaţi în zona administrată de oraşul Voluntari, susţin că nu sunt de acord cu referendumul privind anexarea la Capitală şi vor anexarea la zona Pipera la sectorul 1 sau 2 al Bucureştiului.

În acest sens, preşedintele Asociaţiei Zona Drumul Potcoavei din Voluntari, Ursula Lucia Bologa, a declarat, pentru MEDIAFAX, că cele şapte asociaţii de locatari şi proprietari, situate în zona Pipera, începând de lângă Grădina Zoologică Băneasa şi până la benzinăria OMV, vor anexarea cartierului Pipera la sectorul 1 sau 2 al Capitalei.

Potrivit Ursulei Bologa, "din punct de vedere al istoriei şi al amplasării geografice, cartierul Pipera aparţine mai degrabă sectorului 1, făcând parte, pentru anumite perioade de timp din cartierul Băneasa, fiind totodată o zonă limitrofă a sectorului 1 din Bucureşti în zona Grădinii Zoologice Băneasa".

Totodată, preşedinta Asociaţiei Drumul Potcoavei a precizat că această zonă din Capitală depinde de utilităţile Capitalei, "nefiind independentă de Bucureşti din acest punct de vedere".

Pe lângă posibilitatea de anexare la sectoarele 1 sau 2, membrii comunităţii din Pipera iau în calcul şi posibilitatea de a avea o administraţie locală independentă cu primărie proprie şi consiliu local propriu şi arată că la referendumul de duminică vor răspunde "Nu" la întrebarea dacă sunt de acord cu transformarea oraşului Voluntari în sectorului 7 al Capitalei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici