Locuri speciale la admiterea în licee şi şcoli profesionale pentru elevii cu cerinţe educaţionale speciale. Măsura se aplică din această vară

  • Veşti bune pentru elevii cu cerinţe educaţionale speciale (CES).
  • Copiilor cu CES le vor fi alocate locuri speciale la admiterea în licee şi şcoli profesionale.
  • Consiliul naţional pentru combaterea discriminării a acordat termen de o lună pentru ca ministerul să realizeze procedura.
1110 afișări
Imaginea articolului Locuri speciale la admiterea în licee şi şcoli profesionale pentru elevii cu cerinţe educaţionale speciale. Măsura se aplică din această vară

Locuri speciale la admiterea în licee şi şcoli profesionale pentru elevii cu cerinţe educaţionale speciale. Măsura se aplică din acest an

Elevii cu cerinţe educaţionale speciale (CES) vor avea locuri speciale la admiterea în licee şi şcoli profesionale, pe modelul celor alocate copiilor romi, chiar din acest an, conform edupedu.ro.
 
„Săptămâna aceasta realizăm procedura de repartizare în licee a elevilor cu cerinţe educaţionale speciale. Deci din acest an şcolar primesc locurile speciale, în conformitate cu decizia CNCD”, a precizat ministrul Educaţiei, pentru sursa citată.
 
Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a decis în februarie 2020 ca elevii cu CES să aibă locuri speciale în licee, şcoli profesionale şi universităţi, la admitere, pe modelul celor alocate romilor şi copiilor din Republica Moldova. Hotărârea a fost luată după ce forul a fost sesizat de către psihologul clinician şi totodată, preşedinte al Asociaţiei Autism Europa Bistriţa, Ana Dragu.
 
CNCD a acordat termen de o lună pentru ca Ministerul Educaţiei să adopte măsuri afirmative pentru copiii cu CES. „Există o hotărâre a CNCD, care prevede aplicarea de locuri speciale pentru copiii cu CES. Această procedură va fi realizată de către Ministerul Educaţiei şi Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii (ANDPDCA). La momentul acesta, noi am stabilit cifra de şcolarizare şi pentru anul acesta şcolar procedura pe care o vom realiza împreuna cu ANDPDCA va prevedea repartiţia acestor copii pe locurile suplimentare, în etapa cazurilor speciale”, a mai spus Anisie, conform edupedu.ro.
 
Demnitarul a precizat, totodată, că a fost modificată şi admiterea elevilor romi. Aceasta nu va mai fi în şedinţă publică, ci prin repartiţie computerizată în etapă specială, cu înscrieri pe 4-5 iulie 2020.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici