LPF: Poliţia a ridicat înscrisuri având legătură cu presupuse infracţiuni din mandatul lui Dragomir

Liga Profesionistă de Fotbal a precizat, luni, într-un comunicat publicat pe site-ul oficial, că poliţia judiciară a ridicat de la sediul LPF mai multe înscrisuri având legatură cu pretinse infracţiuni săvârşite pe parcursul derulării mandatului fostului preşedinte al forului, Dumitru Dragomir.

233 afișări
Imaginea articolului LPF: Poliţia a ridicat înscrisuri având legătură cu presupuse infracţiuni din mandatul lui Dragomir

LPF: Poliţia a ridicat înscrisuri având legătură cu presupuse infracţiuni din mandatul lui Dragomir (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

În cursul zilei de astăzi, 7 aprilie 2014, cu ocazia efectuării unei percheziţii domiciliare dispusă în baza dispoziţiilor noului Cod de Procedură Penală, reprezentanţii organelor de cercetare penală ale poliţiei judiciare au ridicat de la sediul LPF mai multe înscrisuri având legătură cu pretinse infracţiuni săvârşite pe parcursul derulării mandatului fostului preşedinte LPF, dl. Dumitru Dragomir. Totodată, informăm reprezentanţii media că pentru a nu afecta cursul anchetei, acestea sunt singurele precizări pe care le vom face pe acest subiect. Pentru orice alte detalii va rugăm să vă adresaţi direct organelor de urmarire penală care efectuează cercetări în această cauză", se arată în comunicatul LPF.

Fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, a fost reţinut de procurorii bucureşteni, luni, în dosarul privind vânzarea drepturilor de televizare a unor meciuri din Liga I.

Ordonanţa de reţinere a fost emisă după ce Dragomir a fost audiat în acest dosar la Poliţia Capitalei.

Liga Profesionistă de Fotbal a fost prejudiciată cu trei milioane de euro la vânzarea unor pachete din drepturile de televizare a meciurilor, prin crearea unui circuit fictiv de intermediere a tranzacţiei, în condiţiile în care, în realitate, aceasta s-a făcut prin negociere directă, a arătat anterior Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti (PTB).

Procurorii au precizat că în acest dosar s-a început urmărirea penală pentru delapidare, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Potrivit anchetatorilor, LPF ar fi fost prejudiciată, la vânzarea drepturilor de televizare, prin faptul că tranzacţia a fost "intermediată" de mai multe firme, deşi ea s-a realizat, în realitate, fără acestea.

"Din datele şi probele administrate în cauză rezultă indicii rezonabile că în perioada 2011 - 2013, patrimoniul Ligii Profesioniste de Fotbal a fost prejudiciat cu suma de 3.000.000 euro, prin crearea unui circuit fictiv de intermediere a vânzării unor pachete din drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal, în condiţiile în care vânzarea reală s-a realizat prin negociere directă (fără intermediari) între reprezentanţii Ligii Profesioniste de Fotbal şi reprezentanţii societăţii câştigătoare. De asemenea, rezultă indicii rezonabile că suma de bani a fost spălată printr-un circuit fictiv în care sunt implicate mai multe societăţi comerciale", a arătat PTB.

Cercetările în acest caz sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, şi alte şase persoane au fost aduse, luni, la Poliţia Capitalei, pentru audieri în acest dosar.

Toţi cei şapte au fost ridicaţi şi aduşi la Poliţie în baza mandatelor emise în dosar.

Înainte de a-i ridica pe cei şapte, procurori ai PTB şi poliţişti din Poliţia Capitalei au făcut, luni dimineaţă, percheziţii la 11 adrese din Bucureşti şi Ilfov - locuinţe, sedii de firme şi sediul LPF.

Surse din rândul anchetatorilor au declarat, pentru MEDIAFAX, că au fost făcute percheziţii şi la locuinţa fostului preşedinte al LPF, suspectat că ar fi încasat un comision important în contextul vânzării drepturilor de televizare a unor meciuri din liga I.

Contactat de MEDIAFAX, Dumitru Dragomir a confirmat că anchetatorii au percheziţionat şi casa lui, precizând că aceştia nu i-au spus ce căutau.

"Da, domne', au fost dimineaţă, acum au plecat. Nu ştiu de unde erau, de la Poliţie, şi nici nu mi-au spus ce căutau", a afirmat Dragomir.

Întrebat dacă i s-a solicitat vreun document pe care îl avea la domiciliu, Dragomir a răspuns: "Mi-au cerut o gagică de 18 ani, dar n-am avut de unde să le dau".

Acţiunile anchetatorilor au fost făcute cu sprijinul tehnic de specialitate al Serviciului Român de Informaţii şi al ANAF - Direcţia Generală Antifraudă Fiscală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici