Lucian Bode, despre masca de protecţie la munte şi la mare: Analizăm limitarea purtării măştii la plajă

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat, luni, că purtarea măştii de protecţie sanitară este obligatorie şi la munte, şi la mare, dar se analizează renunţarea graduală la această măsură: „Să stai pe plajă, să intri în mare cu mască (...) ne gândim dacă este sau nu în regulă”, a spus Bode.

1845 afișări
Imaginea articolului Lucian Bode, despre masca de protecţie la munte şi la mare: Analizăm limitarea purtării măştii la plajă

Lucian Bode, despre masca de protecţie la munte şi la mare: Analizăm limitarea purtării măştii la plajă

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a fost întrebat, luni, de jurnalişti, dacă purtarea măştii la plajă rămâne obligatorie, iar el a spus că restricţiile vor fi ridicate gradual, aşa cum au şi fost introduse.

„Purtarea măştii este obligatorie şi în faţa Ministerului de Interne, şi pe plajă, şi la munte. Sigur că atunci când premierul Florin Cîţu a venit cu această perspectivă încurajatoare ca începând cu 1 iunie o parte din restricţii să fie ridicate gradual, aşa cum au fost şi introduse, cu siguranţă ne gândim şi la acest aspect (la măştii pe plajă – n.r.), pentru că, în condiţiile în care ajungi în vârful muntelui şi porţi mască sau stai pe plajă, intri în mare cu mască, din punctul meu de vedere, ca oameni normali ce suntem cu toţii, ne gândim dacă este sau nu în regulă”, a spus Bode.

Ministrul a precizat că ceea ce a fost anul trecut la plajă, unde mii de oameni au stat unii lângă ceilalţi fără mască, nu poate fi un lucru aprobat în acest an pentru că nu este „încurajator pentru evitarea pandemiei”.

„Pas cu pas, gradual, aceste restricţii sunt luate în calcul a fi ridicate şi am dat acest exemplu, inclusiv masca în anumite condiţii de distanţare, de respectare a regulilor de protecţie sanitară, acest lucru poate fi luat în calcul. Dar astăzi, când vorbim, portul măştii este obligatoriu”, a mai spus Bode.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici