Lucrările la cartierul chinezesc din Craiova, început de Olguţa Vasilescu, vor fi finalizate în 2030. Când vor fi gata primele locuinţe

Cartierul chinezesc din Craiova, început în mandatul fostului primar Lia Olguţa Vasilescu va fi construit de Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL), care a anunţat că lucrările vor fi finalizate în 2030. Primele 250 de locuinţe vor fi gata în 2023.

1076 afișări
Imaginea articolului Lucrările la cartierul chinezesc din Craiova, început de Olguţa Vasilescu, vor fi finalizate în 2030. Când vor fi gata primele locuinţe

Lucrările la cartierul chinezesc din Craiova, început de Olguţa Vasilescu, vor fi finalizate în 2030

Construcţia cartierului chinezesc a început în primăvara anului 2015, în timpul mandatului fostului primar, Lia Olguţa Vasilescu, care a anunţat, atunci, că blocurile vor fi gata într-un an şi jumătate.

Între timp, firma chinezească a dat faliment, iar termenul de finalizare nu a mai fost respectat.

Cartierul a fost preluat de ANL în 2018, iar potrivit unui răspuns transmis de ANL, în 2019, către Primăria Craiova, privind termenele de finalizare ale cartierului, primele 250 de locuinţe vor fi 2023.

„Termenul de finalizare recomandat de proiectant pentru blocul L2 este de 12 luni de la data emiterii ordinului de începere. Menţionăm ca data începerii lucrărilor este condiţionată de contractarea tuturor locuinţelor şi deschiderea finanţărilor. Astfel estimăm că termenul de punere în funcţiune a celor 250 de locuinţe pentru beneficiarii aparţinând Ministerului Apărării Naţionale este 2023", se arată în adresa ANL.

Pentru restul de 1.550 de apartamente, termenul estimat de ANL este 2030, întrucât trebuie identificaţi beneficiarii.

„Având în vedere că în cadrul programului de credit ipotecar trebuiesc parcurse anumite etape anterior demarării lucrărilor de execuţie, respectiv identificarea potenţialilor beneficiari, acordarea solvabilităţii de către băncile partenere în program, contractarea tuturor locuinţelor, asigurarea integrală a finanţării (surse proprii, credit ipotecar), estimăm ca termen de finalizare pentru restul de 1.550 de unităţi locative anul 2030", se mai arată în răspunsul ANL către Primăria Craiova.

Cartierul chinezesc prevede construirea a 23 de blocuri cu 1.800 de locuinţe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici