Lumea IT-ului este iubită de fetele din România

  • Programul Technovation pregăteşte viitoare antreprenoare şi lideri în IT.
  • Temele pentru realizarea aplicaţiei sunt: Sărăcie, Mediu, Pace, Egalitate, Educaţie, Sănătate.
  • Echipa GirlEsc a câştigat titlul de cea mai bună aplicaţie Europeană.
  • Înscrierile continuă pentru ediţia din acest an, până pe 12 martie.
741 afișări
Imaginea articolului Lumea IT-ului este iubită de fetele din România

Lumea IT-ului este iubită de fetele din România

O echipă de fete şi o idee care poate schimba lumea. Asta se întâmplă la competiţia globală în IT, care încurajează fetele să devină lideri de success.

Mariu Alecu, ambasadoare a Technovation Girls, povesteşte experienţa ei. Nu era pasionată de IT înainte de aceasă competiţie, care s-a schimbat imediat după.

„Experienţa asta a fost pur şi simplu incredibilă. A trebuit să mă coordonez într-o echipă cu nişte fete pe care nu le cunoşteam înainte. Am dezvoltat prietenii super, super tari. Am avut parte de un mentor extraordinar, care a reuşit să ne transmită pasiunea lui pentru informatică şi programare. Şi asta a fost e cel mai important lucru cu care am rămas în urma acestei experienţe, a acestui concurs”, a spus Maria Alecu, ambasadoare Technovation Girls.

Luminiţa, o altă participantă a competiţiei, a trecut cu uşurinţă peste provocări şi temeri. A fost încurajată în parcursul ei în IT.

„Prin intermediul acestui concurs mi-am descoperit adevărata pasiune pentru informatică, programare şi tot timpul mi-au spus hai că poţi, ştiu că poţi, o să fie perfect, îmi place foarte mult ideea, am avut câţiva colegi, care m-au susţinut foarte mult. Prima provocare a fost să găsim ideea pentru aplicaţie, cred că a fost cel mai greu lucru pe care l-am făcut în cadrul concursului, pentru că am avut multe idei din partea fiecăreia”, a declarat Luminiţa Niţescu, ambasadoare Technovation Girls.

Elevele au dorinţa de schimbare şi inovare, iar Technovation Girls a venit în România pentru a deschide uşile către ele. Alexandra povesteşte despre cum este să îndrumi viitori lideri. Ei i-au lipsit acest tip de oportunităţi pe vremea când era în liceu.

„Rolul meu este în primul rând să le arăt elevelor de ce merită să se înscrie şi mai apoi să le ofer sprijin când au nevoie. Dar spre surprinderea tuturor, nu prea au nevoie de noi. Ştiu ce au de făcut, sunt foarte hotărâte şi foarte independente. Mi-aş fi droit să am şansa asta când eram eu în liceu acum câţiva ani. În clasa de mate-info erau maxim 3 fete. Şi nimeni nu ne spunea: înscrie-te la competiţia asta de tehnologie, de IT, că ai ce face, o sa te descurci, şi fetele pot! Şi cam asta mi-am dat seama, că fetele pot, merită şi avem cu ce să ne mândrim”, a afirmat Alexandra Dumitrescu, chapter ambassador.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici