Victimă a lucrărilor de renovare din şcoli. Tencuiala unei săli de clasă a căzut peste o profesoară la Deva. Decizia conducerii instituţiei

Aproximativ 320 de elevi, care învaţă la Şcoala Gimnazială „Octavian Goga” din Deva, judeţul Hunedoara, vor face cursuri într-o altă clădire, după ce o bucată de tencuială de aproximativ 1,5 metri din tavanul unei săli de clasă a căzut peste o profesoară, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1223 afișări
Imaginea articolului Victimă a lucrărilor de renovare din şcoli. Tencuiala unei săli de clasă a căzut peste o profesoară la Deva. Decizia conducerii instituţiei

Victimă a lucrărilor de renovare din şcoli. Tencuiala unei săli de clasă a căzut peste o profesoară la Deva. Decizia conducerii instituţiei

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Hunedoara, Cristina Bauman, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că incidentul a avut loc marţi, în jurul orei 12.30. Astfel, în timpul unui curs, o bucată de tencuială de aproximativ 1,5 metri din tavanul unei săli de clasă s-a desprins şi a căzut peste o profesoară.

„Nu a fost afectat niciun elev. Doamna profesoară a suferit un traumatism cranian şi o lovitură la braţul drept, fiind preluată de personalul medical din şcoală. Apoi a fost solicitată o ambulanţă şi a fost transportată la Spitalul Judeţean Deva, iar în urma investigaţiilor efectuate a fost externată în cursul aceleiaşi zile", a afirmat Cristina Bauman.

În urma producerii incidentului, conducerea unităţii de învăţământ a luat decizia de a evacua elevii din sala de clasă, care şi-au continuat programul într-un alt spaţiu. De asemenea, s-a hotărât ca cei 325 de elevi care învaţă în unitatea de învăţământ să fie mutaţi într-o altă clădire, până când imobilul va fi reabilitat.

„Conducerea unităţii a hotărât mutarea tuturor formaţiunilor de studiu din clădirea afectată într-un alt corp, în scopul asigurării siguranţei şi securităţii tuturor elevilor şi a personalului angajat. Unitatea, care aparţine de Colegiul Tehnic Energetic, are în structură patru clădiri şi conducerea unităţii de învăţământ, împreună cu reprezentanţii autorităţii publice locale, vor dispune realocarea spaţiilor de învăţământ pe perioada reabilitării clădirii afectate în altă clădire a aceleiaşi unităţi de învăţământ. Clădirea nu a fost reabilitată niciodată, are aproximativ 40 de ani”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Hunedoara.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici