MAE: Alţi 42 de fermieri români din Germania cu teste negative COVID au revenit în ţară

  • MAE anunţă că alţi 42 de români care munceau într-o fermă din Germania şi care aveau trei teste negative pentru infecţia cu SARS-CoV-2 au fost aduşi în ţară.
  • Ei se adaugă altor 153 de români, care munceau în aceeaşi fermă, care au revenit cu o aeronavă tip charter.
  • Românii munceau la o fermă din regiunea Dingolfing-Landau din Germania.
803 afișări
Imaginea articolului MAE: Alţi 42 de fermieri români din Germania cu teste negative COVID au revenit în ţară

MAE: Alţi 42 de fermieri români din Germania cu teste negative COVID au fost repatriaţi

MAE anunţă că alţi 42 de români care munceau într-o fermă din Germania şi care aveau trei teste negative pentru infecţia cu SARS-CoV-2 au revenit în ţară. Ei se adaugă altor 153 de români, care munceau în aceeaşi fermă, repatriaţi cu o aeronavă  tip charter.

„Ministerul Afacerilor Externe precizează că, potrivit informaţiilor comunicate de partea germană Consulatului General al României la München, autorităţile bavareze au iniţiat o procedură de repatriere voluntară a cetăţenilor români care deţin trei teste negative succesive pentru infecţia cu SARS-CoV-2, precum şi a celor care iniţial au fost testaţi pozitiv şi care au încheiat perioada de izolare prevăzută de legislaţia germană. În acest context, MAE precizează că 42 de cetăţeni români care deţin trei teste negative pentru infecţia cu SARS-CoV-2 şi au finalizat perioada de izolare prevăzută de legislaţia germană şi care şi-au exprimat dorinţa de a reveni în România, au fost repatriaţi pe cale rutieră, în cursul zilei de 8 august a.c., costurile fiind suportate de către autorităţile germane”, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Românii munceau la o fermă din regiunea Dingolfing-Landau din Germania.

Cei 42 de fermieri români li se adaugă, astfel, celor 153 de cetăţeni români, lucrători în cadrul aceleiaşi ferme, care au revenit în ţară la 7 august, cu o cursă aeriană tip charter, în condiţiile în care deţineau trei teste negative pentru COVID-19 sau au finalizat perioada de izolare prevăzută de legislaţia germană.

MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la München: 0049 089553307 şi 0049 08998106143, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de urgenţă sau la numărul de telefon de urgenţă al Oficiului consular: 00491602087789.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
mae,
fermieri,
germania

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici