MAE: Ambasadorul în Chile se afla la volanul autovehiculului în momentul incidentului

Ambasadorul român în Chile se afla la volanul autovehiculului aparţinând misiunii diplomatice a României în momentul în care a avut loc "incidentul" de luni, precizează MAE, menţionând că are loc în prezent o anchetă ale cărei rezultate vor fi făcute publice în momentul primirii de către Minister.

37 afișări

MAE a confirmat, la solicitarea MEDIAFAX, implicarea reprezentantului diplomatic român în Chile într-un "incident" rutier.

Ministerul a precizat că ambasadorul se afla la volanul autovehiculului misiunii diplomatice a României în momentul incidentului.

De asemenea, precizează sursa citată, atât ambasadorul cât şi celălalt şofer implicat în incident au primit îngrijiri medicale.

MAE a precizat că în prezent are loc o anchetă referitoare la acest subiect, rezultatele acesteia urmând să fie făcute publice imediat cum vor fi primite de către Minister.

Cotidianul chilian La Nacion a relatat, luni, în ediţie electronică că ambasadorul României în Chile, Valentin Florea, a fost implicat într-un accident rutier, precizând că diplomatul român nu a păţit nimic, însă un alt şofer, de 28 de ani, este în stare gravă.

Potrivit presei, Valentín Florea ar fi făcut o întoarcere greşită pe bulevardul Kennedy din zona Vitacura, Santiago de Chile, izbindu-se frontal de un alt autoturism, marca Toyota Yaris, al cărui şofer a fost grav rănit dar care se află în afara oricărui pericol.

"Am ieşit pe strada aceasta şi am fost lovit din stânga. Ştiu că m-am învârtit de două ori, probabil de mai mult de două ori (…) Nu sunt rănit, sunt bine, pentru că altfel, vă zic, nu ştiu ce s-ar fi întâmplat", a spus ambasadorul, citat de radio Cooperativa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici