MAE atenţionează că circulaţia trenurilor în Olanda va fi perturbată, luni, de greva angajaţilor

Ministerul Afacerilor Externe îi informează pe românii care tranzitează sau vor să călătorească în Olanda că, începând de luni, Federaţia Naţională a Sindicatelor (FNV) a anunţat declanşarea unor greve la care vor participa angajaţi ai căilor ferate şi ai transportului public de suprafaţă.

330 afișări
Imaginea articolului MAE atenţionează că circulaţia trenurilor în Olanda va fi perturbată, luni, de greva angajaţilor

MAE atenţionează că circulaţia trenurilor în Olanda va fi perturbată, luni, de greva angajaţilor

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Ţărilor de Jos că Federaţia Naţională a Sindicatelor (FNV) a anunţat declanşarea unor greve, începând cu data de 18 martie 2019. La acţiunile greviste anunţate va participa personalul din transportul public, angajaţi ai căilor ferate şi ai transportului public de suprafaţă. Se preconizează
că acţiunea grevistă va perturba circulaţia trenurilor pe durata întregii zile de luni, 18 martie 2019. Acţiunile greviste au fost anunţate pentru următoarele localităţi: Alkmaar, Amsterdam, Arnhem, The Hague, Den Helder, Enkhuizen, Enschede, Eindhoven, Heerlen, Hengelo, Hoorn, Maastricht, Rotterdam, Utrecht şi Zwolle”, precizează reprezentanţii MAE, printr-un comunicat de presă remis, duminică, MEDIAFAX.

De asemenea, transportul public va fi inaccesibil pe Aeroportul Schiphol, între orele 06:00 şi 07:00 dimineaţa. Personalul de securitate şi manipulant a anunţat desfăşurarea acţiunii greviste în intervalul orar 12:30 - 13:40, iar personalul de curăţenie/întreţinere va fi în grevă timp de 24 de ore.

MAE recomandă planificarea din timp a călătoriilor şi consulatarea paginilor web ale companiilor de transport: https://www.schiphol.nl/en; https://www.ns.nl/en; https://9292.nl/en.

„Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Haga: +31(0)703541580; +31(0)703228612; +31(0)703319980, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Regatul Ţărilor de Jos: +31(0)622823300 şi telefonul de urgenţă al secţiei consulare: +31(0)651596107”, mai spune sursa citată.

Nu în ultimul rând, Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://haga.mae.ro, www.mae.ro<http://www.mae.ro> şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici