MAE: Au fost verificate listele de pasageri de la bordul Air Algérie. Nu a fost găsit niciun român

Ministerul de Externe precizează că, în urma verificărilor complexe efectuate în evidenţele informatizate ale MAE şi MAI a numelor aflate pe listele de pasageri de la bordul Air Algérie, nu a fost identificat niciun român, fapt confirmat şi de celulele de criză din Franţa, Algeria şi Burkina Faso.

187 afișări
Imaginea articolului MAE: Au fost verificate listele de pasageri de la bordul Air Algérie. Nu a fost găsit niciun român

MAE: Au fost verificate listele de pasageri de la bordul Air Algérie. Nu a fost găsit niciun român (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Celulele de criză constituite de către autorităţile din Burkina Faso şi responsabilii companiei aeriene Air Algérie au confirmat, prin documente oficiale scrise, că la bordul aeronavei AH5017, prăbuşite în Mali, nu s-a aflat nici un cetăţean român. Totodată, celulele de criză din Algeria şi Franţa, special organizate pentru gestionarea circumstanţelor producerii acestei tragedii aviatice, au informat partea română prin comunicări oficiale că, potrivit informaţiilor de care dispun până în prezent, nu a existat vreun cetăţean român la bordul aeronavei prăbuşite în Mali", a informat MAE, într-un comunicat remis,luni, agenţiei MEDIAFAX.

De asemenea, în urma verificărilor complexe în evidenţele informatizate ale MAE şi MAI a numelor şi prenumelor explicite, aflate pe listele de pasageri aşa cum au fost ele puse la dispoziţie de autorităţile naţionale care au constituit celule de criză, nu a fost identificat vreun cetăţean român, precizează Ministerul de Externe.

În acest moment, ancheta privind cauzele prăbuşirii avionului şi procedura de identificare a pasagerilor avionului Air Algérie este în derulare.

"Având în vedere procedura dificilă de identificare a pasagerilor zborului amintit, dar şi investigaţiile standard în astfel de cazuri, Ministerul Afacerilor Externe va continua să menţină un contact permanent cu autorităţile străine din statele direct implicate pentru a clarifica definitiv aspectele de interes pentru opinia publică românească referitoare la tragicul accident aviatic", mai precizează MAE.

Iniţial, în urma informaţiilor preliminare furnizate de Ministerul algerian Externe, MAE a precizat, joi, că la bordul avionului Air Algérie, prăbuşit în aceeaşi zi în Mali, s-ar afla şi un cetăţean român.

Vineri, MAE a revenit, precizând că nu se confirmă prezenţa vreunui cetăţean român.

Un reprezentant al Ministerului algerian de Externe a informat, vineri, Ambasada României că prezenţa unui român la bordul avionului Air Algerie prăbuşit joi în Mali nu a putut fi confimată, precizează MAE, care a demarat "o procedură complexă" de verificare a pasagerilor.

Ambasada României în Algeria a informat, vineri, Centrala MAE că un reprezentant al Ministerului Afacerilor Externe din Algeria a revenit asupra informaţiei comunicată oficial anterior cu privire la existenţa unui cetăţean român la bordul avionului aparţinând companiei algeriene menţionate.

Reprezentantul MAE algerian a precizat că informaţia privind prezenţa românului nu a putut fi confirmată până în prezent, se arată într-un comunicat al Ministerului de Externe de la Bucureşti.

Avionul Air Algérie care zbura din Burkina Faso spre Algeria s-a prăbuşit, joi, în Mali.

La bordul avionului se aflau 110 pasageri şi şase membri ai echipajului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici