MAE: Cinci români au murit în cutremurul din Italia

Autorităţile italiene au confirmat decesul unui minor, cetăţean român, astfel că numărul românilor morţi în urma cutremurului care a afectat centrul Italiei a ajuns la cinci, anunţă MAE.

163 afișări
Imaginea articolului MAE: Cinci români au murit în cutremurul din Italia

MAE: Cinci români au murit în cutremurul din Italia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ministerul Afacerilor Externe informează că autorităţile italiene au confirmat decesul unui minor, cetăţean român. Numărul românilor, victime ale cutremurului din Italia, se ridică până în prezent la cinci", precizează MAE.

Bilanţul cutremurului nu este încă definitiv, numărul victimelor scoase de sub dărâmături fiind în creştere.

Ambasada României la Roma este în contact permanent cu autorităţile locale şi comunică în mod operativ la MAE eventuale informaţii noi care privesc cetăţeni români.

După încheierea operaţiunilor de salvare a supravieţuitorilor, de îndată ce autorităţile italiene vor autoriza transferul corpurilor neînsufleţite în vederea înhumării, Ambasada României la Roma va acorda sprijinul necesar, în limita competenţelor sale, anunţă ministerul.  

De asemenea, se află în zona afectată de cutremur trei diplomaţi din cadrul Ambasadei României la Roma pentru a acorda asistenţa necesară cetăţenilor români.

"Solicităm românilor care se află sau cunosc conaţionali în situaţii de risc din cauza acestui seism, să contacteze misiunile României în Italia. Numărul de urgenţă al Ambasadei este 0039 345 230 24 89", se arată întyr-un comunicat al ministerului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici