MAE condamnă asasinarea "brutală" a britanicului Alan Henning de către organizaţia teroristă ISIL

MAE condamnă "în cei mai categorici termeni" asasinarea britanicului Alan Henning de către organizaţia teroristă ISIL, subliniind necesitatea aducerii în faţa justiţiei a celor vinovaţi şi precizând că România analizează modalităţile concrete prin care poate contribui la eradicarea fenomenului ISIL.

452 afișări
Imaginea articolului MAE condamnă asasinarea "brutală" a britanicului Alan Henning de către organizaţia teroristă ISIL

MAE condamnă asasinarea "brutală" a britanicului Alan Henning de către organizaţia teroristă ISIL (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ministerul Afacerilor Externe condamnă în cei mai categorici termeni asasinarea brutală a cetăţeanului britanic Alan Henning de către organizatia teroristă ISIL şi subliniază necesitatea aducerii în faţa justiţiei a celor vinovaţi. Astfel de acte teroriste şi crime abominabile împotriva umanităţii fac şi mai necesar angajamentul coaliţiei internaţionale de a lupta împotriva acţiunilor teroriste ale ISIL, care reprezintă ameninţări grave la adresa securităţii şi stabilităţii şi afectează nu doar regiunea Orientului Mijlociu, ci şi spaţiul euro-atlantic", se arată într-un comunicat al MAE remis sâmbătă agenţiei MEDIAFAX.

Ministerul Afacerilor Externe transmite solidaritatea faţă de poporul britanic şi toată compasiunea către familia celui disparut.

"România a exprimat sprijinul politic pentru coaliţia internaţională anti-ISIL şi analizează modalităţile concrete prin care poate contribui la eradicarea fenomenului ISIL", se mai arată în comunicat.

Lucrătorul umanitar britanic Alan Henning, răpit în decembrie şi decapitat vineri, este al cincilea ostatic occidental decapitat în acest an de către jihadişti din cadrul grupării Stat Islamic (SI) sau organizaţii afiliate la SI.

Centrul american pentru supravegherea site-urilor islamiste SITE a anunţat vineri că gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) a revendicat execuţia prin decapitare a lucrătorului umanitar britanic Alan Henning ca represalii la atacurile aeriene britanice contra SI în Irak. Foreign Office a anunţat că verifică autenticitatea înregistrării video cu decapitarea lui Henning.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici