MAE, despre accidentul rutier GRAV din Grecia: Printre victime nu sunt români

Autorităţile din Grecia nu au notificat oficiul consular cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre victimele accidentului de sâmbătă, iar la nivelul consulatului nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară, precizează Ministerul Afacerilor Externe, la solicitarea MEDIAFAX.

1761 afișări
Imaginea articolului MAE, despre accidentul rutier GRAV din Grecia: Printre victime nu sunt români

MAE, despre accidentul cu 11 morţi din Grecia: Autorităţile locale nu au notificat că ar fi români printre victime

"Consulatul General al României la Salonic urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de accidentul rutier produs între oraşele Kavala şi Salonic, la data de 13 octombrie 2018. (...) Până în acest moment, autorităţile locale nu au notificat oficiul consular cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre victime, iar la nivelul consulatului nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară în legătură cu acest incident", transmite Ministerul Afacerilor Externe, la solicitarea MEDIAFAX.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că românii afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al consulatului : +30 2310 340088 , apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al oficiului consular: +30 6906 479076.

Cel puţin 11 persoane au murit după ce o autoutilitară s-a lovit cu un camion, sâmbătă, pe o şosea din Grecia, anunţă autorităţile elene, citate de site-ul publicaţiei Kathimerini. Accidentul a avut loc pe şoseaua care face legătura între oraşele Kavala şi Salonic, în nordul Greciei. O autoutilitară care probabil transporta imigranţi extracomunitari veniţi din Turcia s-a lovit frontal cu un camion. În urma impactului violent, ambele vehicule au luat foc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici