MAE: Nu sunt informaţii că printre victimele cutremurului din Mexic s-ar afla şi cetăţeni români / Numerele de telefon la care poate fi solicitată asistenţa consulară

Până în prezent, Ambasada României la Ciudad de Mexico nu deţine informaţii conform cărora printre victimele cutremurului din Mexic s-ar afla şi cetăţeni români, anunţă Ministerul Afacerilor Externe.

307 afișări
Imaginea articolului MAE: Nu sunt informaţii că printre victimele cutremurului din Mexic s-ar afla şi cetăţeni români / Numerele de telefon la care poate fi solicitată asistenţa consulară

MAE: Nu sunt informaţii că printre victimele cutremurului din Mexic s-ar afla şi cetăţeni români / Numerele de telefon la care poate fi solicitată asistenţa consulară

"Referitor la cutremurul produs în Mexic, Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României în Statele Unite Mexicane, a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, pentru a verifica dacă printre victime sunt cetăţeni români. Până în prezent, Ambasada României la Ciudad de Mexico nu deţine informaţii conform cărora printre victime s-ar afla şi cetăţeni români", arată Ministerul Afacerilor Externe, într-un comunicat de presă remis miercuri MEDIAFAX.

MAE mai anunţă că au fost primite solicitări de asistenţă consulară din partea rezidenţilor români sau a rudelor acestora.

Românii afectaţi de seismul produs în Mexic pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Ciudad de Mexico: 00 52 55 5280 0447 şi 00 52 55 5280 1869, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice - 00 52 55 38 833 072.

Peste 224 de persoane au murit în urma unui cutremur puternic ce a afectat centrul statului Mexic, informează Reuters. Mii de persoane au fugit în stradă panicate. Primarul oraşului Mexico, Angel Mancera, a transmis că cel puţin 44 de clădiri au fost grav avariate sau distruse.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici