MAE: O maşină condusă de un angajat al Ambasadei la Sofia a lovit un bulgar. Bărbatul a murit

Un autoturism condus de un angajat al Ambasadei României la Sofia a fost implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia un cetăţean bulgar a fost rănit, pentru ca ulterior acesta să decedeze, a precizat, miercuri, la solicitarea MEDIAFAX, Ministerul de Externe.

518 afișări
Imaginea articolului MAE: O maşină condusă de un angajat al Ambasadei la Sofia a lovit un bulgar. Bărbatul a murit

MAE: O maşină condusă de un angajat al Ambasadei la Sofia a lovit un bulgar. Bărbatul a murit (Imagine: Shutterstock)

Accidentul de circulaţie a survenit "la ieşirea din incinta misiunii diplomatice", iar cetăţeanul bulgar "a fost rănit uşor", se arată în răspunsul MAE.

"Potrivit informaţiilor disponibile, persoana accidentată a refuzat internarea, primind îngrijiri medicale în regim ambulatoriu, după care a părăsit spitalul", mai precizează Ministerul de Externe.

Şoferul autoturismului a oferit explicaţii cu privire la accident autorităţilor bulgare competente.

Ulterior producerii accidentului, "cetăţeanul bulgar implicat a decedat", susţine sursa citată.

"Ambasada României la Sofia urmăreşte cu atenţie cazul şi colaborează, potrivit normelor internaţionale în materie, cu autorităţile bulgare care derulează procedurile specifice de anchetă, pe parcursul cărora urmează a se stabili circumstanţele in care a avut loc decesul cetăţeanului bulgar", menţionează Ministerul de Externe.

Potrivit presei bulgare, cetăţeanul decedat este Rosen Todorov (57 de ani), un muzician cunoscut în Bulgaria.

Martorii susţin că Todorov a fost accidentat imediat după ce a coborât din tramvai. Muzicianul a fost transportat la spital, dar a refuzat să se interneze. După ce a fost consultat de un specialist, Rosen Todorov a plecat acasă unde a murit la scurt timp.

Autopsia a arătat că bărbatul a decedat în urma unor leziuni cerebrale grave rezultate în urma impactului cu autoturismul.

Rudele sale cer despăgubiri de la autorul accidentului, mai scrie presa bulgară.

Publicaţia Blitz susţine că maşina implicată în accident îi aparţine lui Adrian Dobrin, dar nu precizează dacă acesta se afla sau nu la volan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici