MAE: Protestele de la Barcelona ar putea afecta traficul rutier, aerian şi feroviar

Ministerul Afacerilor Externe îi informează pe românii, care se află, tranzitează sau vor să călătorească în Spania, că pot avea loc proteste care să afecteze circulaţia aeriană, rutieră şi feroviară, atât în zona Barcelonei, cât şi în zonele adiacente.

310 afișări
Imaginea articolului MAE: Protestele de la Barcelona ar putea afecta traficul rutier, aerian şi feroviar

MAE: Protestele de la Barcelona ar putea afecta traficul rutier, aerian şi feroviar

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei, Barcelona, că pot avea loc mobilizări spontane de persoane care determină perturbări ale circulaţiei aeriene, rutiere şi feroviare, atât în zona metropolitană a Barcelonei, cât şi în regiunea din proximitate”, au transmis reprezentaţii MAE, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Ministerul recomandă români să se informeze, în prealabil, asupra stării drumurilor la http://infocar.dgt.es/etraffic/, de pe site-urile oficiale ale companiilor feroviare şi aeriene la care intenţionează să călătorească, precum şi de pe site-ul http://www.aena.es, potrivit sursei citate.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Barcelona: +34934181535; +34934334223; +34934340220, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al CetăţenilorRomâni din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Totodată, românii care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Consulatului General al României la Barcelona: +34661547853.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet www.mae.ro<http://www.mae.ro>, http://barcelona.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Taguri:
mae,
spania,
protest

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici