MAE: Românii care merg în Marea Britanie trebuie să stea în izolare 14 zile

  • Ministerul Afacerilor Externe a anunţat, vineri, că partea britanică a informat pe canale diplomatice că pentru cetăţenii români se menţin restricţiile la frontieră
  • Astfel, românii care merg în Marea Britanie sunt obligaţi să stea în izolare 14 zile.
1343 afișări
Imaginea articolului MAE: Românii care merg în Marea Britanie trebuie să stea în izolare 14 zile

MAE: Românii care merg în Marea Britanie trebuie să stea în izolare 14 zile

„Urmare anunţului autorităţilor britanice din data de 3 iulie 2020 privind lista statelor pentru care se ridică restricţiile de călătorie în contextul relaxării măsurilor de urgenţă aplicate pentru combaterea pandemiei de COVID-19, MAE precizează că partea britanică a informat, pe canale diplomatice, anterior anunţului public, faptul că, momentan, pentru cetăţenii români se menţin restricţiile existente la frontierele Marii Britanii şi Irlandei de Nord”, se arată într-un comunicat al MAE.

Astfel, începând cu data de 10 iulie 2020, cetăţenii români care merg în Marea Britanie dintr-unul din statele care nu sunt incluse în lista statelor exceptate de la restricţiile de călătorie, sunt obligaţi să se autoizoleze pentru o perioadă de 14 zile.

MAE precizează că, potrivit informaţiilor comunicate de autorităţile britanice, decizia Guvernului de la Londra a fost luată în baza recomandărilor experţilor de sănătate şi a specialiştilor epidemiologi care urmăresc indicatorii aferenţi COVID-19 din toate ţările şi că o nouă evaluare a măsurilor se va face la sfârşitul acestei luni.

Autorităţile din Marea Britanie au publicat, vineri, lista completă a ţărilor pentru care nu se aplică izolarea, dar România nu se află printre aceste state.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici