MAE: Românul acuzat de trafic de droguri în Cipru a fost condamnat în primă instanţă

Românul acuzat de trafic de droguri în Cipru a fost condamnat, vineri, în primă instanţă la 13 ani şi 6 luni de închisoare, a precizat, la solicitarea MEDIAFAX, MAE, adăugând că bărbatul nu a solicitat asistenţă consulară misiunii diplomatice de la Nicosia.

190 afișări
Imaginea articolului MAE: Românul acuzat de trafic de droguri în Cipru a fost condamnat în primă instanţă

MAE: Românul acuzat de trafic de droguri în Cipru a fost condamnat în primă instanţă

"Ambasada României la Nicosia are în atenţie cazul cetăţeanului român arestat la data de 7 august 2014, pentru trafic de droguri, în Republica Cipru. Potrivit informaţiilor obţinute de către misiunea diplomatică până la acest moment, cetăţeanul român a fost condamnat la data de 27 martie 2015 la 13 ani şi 6 luni de închisoare. Autorităţile au confirmat că este vorba despre o condamnare în primă instanţă", se arată în răspunsul Ministerul de Externe.

Conform legislaţiei cipriote, persoanele cercetate şi trimise în judecată beneficiază de apărător legal şi, în cazul cetăţenilor străini care nu vorbesc limba greacă, li se asigură translator.

MAE precizează că, pe perioada arestului preventiv, cetăţeanul român nu a adresat misiunii diplomatice de la Nicosia solicitări de asistenţă consulară.

Ambasada României la Nicosia continuă monitorizarea cazului, păstrează legătura cu autorităţile locale şi este pregătită să acorde asistenţă consulară în limita competenţelor legale, mai informează Ministerul de Externe.

Un cetăţean român găsit vinovat de trafic de droguri a fost condamnat la 13 ani şi şase luni de închisoare în Republica Cipru, informează presa locală.

Potrivit site-ului publicaţiei Cyprus Mail, românul Viorel Cosmin M., în vârstă de 28 de ani, a fost găsit vinovat că a încercat să aducă din Sao Paolo (Brazilia), în vara anului 2014, patru kilograme de cocaină.

Românul a fost prins pe 7 august 2014 de agenţii vamali de pe aeroportul din Larnaca, în bagajele sale fiind găsite opt pachete de droguri.

Românul a fost condamnat, vineri, la 13 ani şi jumătate de închisoare de o instanţă din Nicosia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici