MAE: Stabilirea cauzelor accidentului din Grecia, după finalizarea procedurilor judiciare în curs

Stabilirea cauzelor exacte ale accidentului rutier din Grecia va fi realizată după finalizarea procedurilor judiciare aflate în curs, la nivelul autorităţilor elene competente, informează MAE, precizând că şoferul român este reţinut de poliţia locală şi că bilanţul morţilor se ridică la cinci.

686 afișări
Imaginea articolului MAE: Stabilirea cauzelor accidentului din Grecia, după finalizarea procedurilor judiciare în curs

MAE: Stabilirea cauzelor accidentului din Grecia, după finalizarea procedurilor judiciare în curs (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Şoferul autocamionului este, în prezent reţinut de poliţia locală. În cursul acestei zile sunt preconizate noi audieri la tribunal, pe baza informaţiilor şi probelor culese de la locul accidentului.
Precizăm că reprezentantul oficiului consular român a contactat firma proprietară a autocamionului, ocazie cu care a informat asupra situaţiei actualizate, inclusiv din perspectiva necesităţii asigurării serviciilor de traducere, cât şi a reprezentării juridice, de către un avocat, la instanţa de judecată", se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.

MAE subliniază că pe toată durata primelor audieri, ce au avut loc pe 5 octombrie 2014, şoferul autocamionului a beneficiat de asistenţa unui traducător de limba română, fiind prezent şi reprezentantul consulatului român.

"Din acest punct de vedere, reprezentantul conducerii Poliţiei locale a apreciat prezenţa imediată a consulului român la locul producerii accidentului. Şoferul autocamionului va fi asistat la audierile de astăzi atât de un traducător, cât şi de un avocat. Consulul General al României la Salonic va asista la şedinţa de audieri preconizată, fără a avea competenţa legală de a influenţa în vreun fel procedurile judiciare aflate în curs. Stabilirea cauzelor exacte ale producerii accidentului va fi realizată după finalizarea tuturor procedurilor judiciare aflate în curs, la nivelul autorităţilor elene competente. Conform ultimelor informaţii obţinute rezultă că un alt cetăţean rănit foarte grav a decedat ulterior la spital, astfel că bilanţul actual indică 5 persoane decedate", se arată în comunicatul MAE.

Cinci persoane au murit, iar 35 de vehicule, inclusiv trei camioane, au fost implicate într-un accident provocat duminică dimineaţă în nordul Greciei, pe drumul de la Veria către Salonic, de către un şofer român, acuzat de omor din culpă.

MAE informa că şoferul autocamionului implicat în accidentul din Grecia a văzut, potrivit propriilor declaraţii, semnalizările luminoase privind lucrările la carosabil, dar nu a putut opri din cauza unor posibile defecţiuni la sistemul de frânare.

Preşedintele Traian Băsescu şi ministrul de Externe, Titus Corlăţean, au prezentat, duminică seară, condoleanţe pentru victimele accidentului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici