MAE: Străinii decedaţi luni într-un accident rutier din Italia nu sunt români

MAE a precizat, marţi, la solicitarea MEDIAFAX, că nu există indicii că cei patru cetăţeni străini care au murit, luni după-amiază, într-un accident rutier din Italia ar fi români, aşa cum a relatat presa italiană.

219 afișări
Imaginea articolului MAE: Străinii decedaţi luni într-un accident rutier din Italia nu sunt români

MAE: Străinii decedaţi luni într-un accident rutier din Italia nu sunt români (Imagine: laprovinciapavese.gelocal.it)

"Consulatul României la Milano s-a autosesizat cu privire la ştirea din presă conform căreia patru persoane, posibil cetăţeni români au decedat, luni după-amiază, într-un accident rutier produs în apropierea oraşului italian Milano. Reprezentanţii oficiului consular au solicitat, în regim de urgenţă, detalii poliţiei locale din regiunea Pavia. Conform primelor informaţii comunicate de către reprezentantul poliţiei italiene, până în prezent nu sunt indicii că au fost implicaţi cetăţeni români în acest accident rutier", se arată în răspunsul Ministerului de Externe.

MAE mai precizează că "verificările în detaliu continuă, oficiul consular fiind în legătură cu poliţia italiană pentru actualizarea informaţiilor".

Patru persoane, probabil cetăţeni români, au murit, luni după-amiază, într-un accident rutier produs în apropierea oraşului italian Milano, a relatat presa italiană.

Potrivit ziarului La Repubblica, accidentul a avut loc luni, în jurul orei 17.00 (18.00, ora României), pe drumul regional 235, în localitatea Villanterio, la aproximativ 25 de kilometri sud de Milano.

Un autoturism marca BMW în care erau cinci persoane a ieşit de pe carosabil, probabil din cauza vitezei excesive, şi a lovit un copac.

Trei persoane au murit pe loc, iar alta la spital. Încă o persoană a fost grav rănită, fiind în stare critică.

Potrivit site-ului local Zazoom.it, în vehiculul de cinci locuri erau şase persoane, toţi români. Patru au murit pe loc, iar două sunt în stare critică, fiind transportate la spital.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici