Magistraţii condamnaţi pentru vătămare corporală nu vor mai putea să-ţi păstreze funcţia

Magistraţii condamnaţi pentru vătămare corporală din culpă nu vor mai putea să îşi păstreze funcţia, potrivit propunerii de modificare a legilor justiţiei, prezentată miercuri de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

293 afișări
Imaginea articolului Magistraţii condamnaţi pentru vătămare corporală nu vor mai putea să-ţi păstreze funcţia

Magistraţii condamnaţi pentru vătămare corporală nu vor mai putea să-ţi păstreze funcţia

„În prezent, decizia aparţine CSM. Eu cred că aici nu e chestiune de apreciere, ci de constatare a unui fapt obiectiv incompatibil cu statutul de magistrat”, a spus Toader.

Ministrul Justiţiei a precizat că legislaţia actuală prevede că este nevoie de 90 de zile de îngrijire medicală pentru a fi încadrată fapta la vătămare corporală din culpă.

„Legea este egală pentru toţi, această prevedere legală nu se justifică”, a mai spus sursa citată.

În contextul prezentării propunerilor de modificare a legilor justiţiei, Tudorel Toader a spus că îşi propune să elimine posibilitatea menţinerii drepturilor locative pentru urmaşii megistraţilor.

„În prezent, Ministerul Justiţiei are o sută şi ceva de unităţi locative, care ajung, de obicei, la un tânar magistrat. (...) Dreptul locativ derivă din atribuţiile de serviciu, dar după legea în vigoare, el iese la pensie şi rămâne acolo chiriaş cât doreşte. După deces, moştenitorii dânsului pot beneficia de contractul de închiriere. În momentul în care a încetat contractul trebuie să înceteze şi beneficiile. Propunerea noastră este de eliminare, de abrogare a acestei prevederi. Când încetează contractul, încetează şi beneficiul contractului de locaţiune”, a conchis Toader.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici