Magistraţii Curţii de Apel Braşov îi cer şefei CSM să analizeze un eventual conflict pe OUG 7

Magistraţii Curţii de Apel Braşov au decis, miercuri, în Adunarea Generală, să-i solicite preşedintelui CSM, Lia Savonea, analizarea existenţei unui eventual conflict de natură constituţională, între Guvern şi autoritatea judecătorească, cu privire la OUG 7, transmite corespondentul MEDIAFAX.

506 afișări
Imaginea articolului Magistraţii Curţii de Apel Braşov îi cer şefei CSM să analizeze un eventual conflict pe OUG 7

Magistraţii Curţii de Apel Braşov îi cer şefei CSM să analizeze un eventual conflict pe OUG 7

Adunarea Generală a Curţii de Apel Braşov a avut loc miercuri, la solicitarea CSM, pentru a discuta pe marginea punctelor de vedere cu privire la Ordonanţa 7.

”Adunarea a fost urmare a solicitării CSM-ului pentru a discuta pe marginea punctelor de vedere cu privire la legea care va intra în dezbaterea parlamentară, cu privire la această Ordonanţă 7. S-a luat decizia sesizării preşedintelui CSM în vederea analizării existenţei unui eventual conflict de natură constituţională, între autoritatea judecătorească şi puterea executivă”, a declarat judecătorul Răzvan Cosmin Dicu, purtător de cuvânt al Curţii de Apel Braşov.

Magistraţii instanţei au anunţat încă de săptămâna trecută, într-un comunicat de presă, că dezaprobă nerespectarea de către Guvern a principiului cooperării loiale, prin adoptarea Ordonanţei 7 în mai puţin de 24 ore, de la momentul solicitării avizului Consiliului Superior al Magistraturii, punând acest organism în imposibilitatea practică de a-l emite.

Întrebat dacă la Adunarea Generală de miercuri s-a discutat şi despre proiectul de ordonanţă care modifică OUG 7, şi care a fost avizat negativ de Consiliul Superior al Magistraturii, reprezentantul instanţei a declarat că modificările nu le-au fost prezentate judecătorilor:

”Noua ordonanţă încă nu am văzut-o, încă nu s-a publicat, nimeni nu ştie cum va fi. Noi am discutat Ordonanţa 7 care va intra într-o procedură parlamentară conform Constituţiei şi pe marginea acestei ordonanţe ne-am exprimat punctele de vedere, care corespund cu cele din Adunarea Generală de săptămâna trecută. Cu această ocazie s-a ridicat şi această problemă, a sesizării preşedintelui CSM să analizeze dacă există sau nu un conflict de natură constituţională între autoritatea judecătorească şi puterea executivă”, a explicat judecătorul Răzvan Cosmin Dicu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici