Magistraţii Tribunalului Prahova nu l-au putut audia prin videoconferinţă pe Sebastian Ghiţă

Magistraţii Tribunalului Prahova nu l-au putut audia, joi, prin videoconferinţă, pe Sebastian Ghiţă în dosarul denumit “Hidro”, din cauza conexiunii prin Internet care se întrerupea. În plus, interpreta desemnată să asigure traducerile nu s-a prezentat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

812 afișări
Imaginea articolului Magistraţii Tribunalului Prahova nu l-au putut audia prin videoconferinţă pe Sebastian Ghiţă

Magistraţii Tribunalului Prahova nu l-au putut audia prin videoconferinţă pe Sebastian Ghiţă

Tribunalul Prahova a dat, joi, un nou termen în care se judecă cererea de arestare preventivă făcută de procurorii DNA Ploieşti pe numele lui Sebastian Ghiţă, în dosarul în care fostul deputat este acuzat de sprijinirea unui grup infracţional organizat.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Prahova, Alina Anton, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că termenul în care se judecă cererea DNA de arestare preventivă a lui Sebastian Ghiţă a fost amânat şi că audierea prin videoconferinţă nu a fost posibilă întrucât conexiunea prin Internet s-a întrerupt. Pe de altă parte, interpreta desemnată să asigure traducerile nu s-a prezentat.

”S-a acordat un nou termenul de judecată pentru 6 iulie. Audierea nu a fost posibilă din două motive: conexiunea s-a realizat iniţial, apoi s-a întrerupt şi nu a mai putut fi refăcută. În al doilea rând, interpreta desemnată să asigure traducerea în raporturile cu autorităţile sârbe nu s-a prezentat la termenul de zi”, a declarat Anton.

Cererea de arestare preventivă a fost făcută în dosarul denumit “Hidro”, în care Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta, este cercetat, alături de alţii, pentru că ar fi deturnat banii primiţi pe un contract de extindere a canalizării oraşului Comarnic-Prahova, în valoare de 10 milioane de euro.

Anchetatorii susţin că Sebastian Ghiţă, alături de alţii, a sprijinit grupul infracţional din care făcea parte Iulian Herţanu în accesarea şi primirea fondurilor europene.

Pe numele fostului deputat au fost emise până acum mandate de arestare preventivă în lipsă în trei dosare ale DNA.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici