MAI: 60 de localităţi din Satu Mare, Maramureş, Sălaj şi Cluj, afectate de inundaţii

Şaizeci de localităţi din judeţele Satu Mare, Maramureş, Sălaj şi Cluj sunt afectate de inundaţiile care au avut loc în ultimele două zile, 157 de persoane fiind evacuate preventiv şi cazate la rude sau în centrele pregătite de autorităţi, potrivit Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

454 afișări
Imaginea articolului MAI: 60 de localităţi din Satu Mare, Maramureş, Sălaj şi Cluj, afectate de inundaţii

MAI: 60 de localităţi din Satu Mare, Maramureş, Sălaj şi Cluj, afectate de inundaţii (Imagine: Bogdan Danescu/Mediafax Foto)

Peste 800 de pompieri, poliţişti şi jandarmi au intervenit în cele 60 de localităţi din Satu Mare, Maramureş, Sălaj şi Cluj afectate în urma ploilor torenţiale şi a viiturilor.

"De ieri (miercuri, n.r.) şi până astăzi au fost evacuate preventiv 157 de persoane. Toate acestea sunt în siguranţă, unele fiind cazate la rude şi altele în spaţiile puse la dispoziţie de autorităţile locale", arată Ministerul Afacerilor Interne, într-un comunicat de presă.

În contextul prelungirii avertizărilor hidro-meteorologice pentru mai multe judeţe din nordul şi vestul ţării, viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a dispus suplimentarea echipelor care intervin în teren cu efective de intervenţie din judeţele limitrofe celor afectate de inundaţii. Astfel, au fost trimise în localităţile afectate de inundaţii detaşamente suplimentare compuse din 20-30 de pompieri. Acţiunile din teren sunt monitorizate la Centrul de Coordonare a Intervenţiilor din Ministerul Afacerilor Interne.

După finalizarea intervenţiilor va începe acţiunea de evaluare a pagubelor produse, care va fi realizată de autorităţile locale, a precizat MAI.

În prezent sunt în vigoare o avertizare cod roşu de inundaţii pentru un sector îndiguit al râului Crasna, din judeţul Satu Mare, până vineri, la ora 12.00, şi o avertizare cod portocaliu pentru râul Maja, tot din judeţul Satu Mare, până joi, la ora 18.00. Alte râuri din judeţele Satu Mare, Bihor şi Arad sunt sub atenţionare cod galben până vineri, la ora 12.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici