MAI a mobilizat peste 43.000 de poliţişti şi jandarmi pentru ziua alegerilor

  • Ministerul Afacerilor Interne a mobilizat peste 43.000 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, pompieri şi lucrători de la alte structuri pentru ziua alegerilor locale.
  • Dintre aceştia, peste 20.000 vor fi responsabili cu menţinerea ordinii publice la cele 18.794 de secţii de votare.
  • MAI precizează că o atenţie deosebită a fost acordată localităţilor în care au fost semnalate anumite riscuri
92 afișări
Imaginea articolului MAI a mobilizat peste 43.000 de poliţişti şi jandarmi pentru ziua alegerilor

MAI a mobilizat peste 43.000 de poliţişti şi jandarmi pentru ziua alegerilor

„Pentru ziua alegerilor, Ministerul Afacerilor Interne a mobilizat peste 43.000 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, pompieri şi lucrători de la alte structuri. Dintre aceştia, 20.243 vor fi responsabili cu menţinerea ordinii publice la cele 18.794 de secţii de votare. Având în vedere amploarea activităţilor organizate pe parcursul procesului electoral, inclusiv în contextul pandemiei de COVID – 19, dispozitivul de ordine şi siguranţă publică a fost suplimentat cu efective de la alte structuri pentru a asigura îndeplinirea misiunilor în cele mai bune condiţii”, spune purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, comisar-şef de poliţie Monica Dajbog.

Ea precizează că o atenţie deosebită a fost acordată localităţilor în care au fost semnalate anumite riscuri în urma evaluărilor făcute de specialiştii MAI.

„Vă reamintesc că MAI a modificat reglementările privind acordarea vizelor de reşedinţă, iar la nivel naţional au fost derulate activităţi în teren pentru verificarea respectării condiţiilor de acordare a acestora. Precizez că în ziua votului vor fi organizate filtre rutiere în întreaga ţară pentru a preveni aşa-zisul turism electoral”, conchide Dajbog.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
poliţişti,
alegeri,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici