MAI anunţă sesiuni de admitere la unităţile de învăţământ din sistem. Recrutarea începe în aprilie

Ministerul de Interne anunţă că la Academia de Poliţie ,,Alexandru Ioan Cuza”, în sesiunea iulie-august 2019, vor fi organizate concursuri de admitere pentru toate specializările, iar recrutarea candidaţilor va începe în luna aprilie.

604 afișări
Imaginea articolului MAI anunţă sesiuni de admitere la unităţile de învăţământ din sistem. Recrutarea începe în aprilie

MAI anunţă sesiuni de admitere la unităţile de învăţământ din sistem. Recrutarea începe în aprilie

La Academia de Poliţie ,,Alexandru Ioan Cuza”, în sesiunea iulie-august 2019, vor fi organizate concursuri de admitere pentru toate specializările: ordine şi siguranţă publică, drept, instalaţii pentru construcţii – pompieri şi arhivistică, anunţă Ministerul de Interne într-un comunicat remis vineri MEDIAFAX.

Recrutarea candidaţilor va fi demarată în cursul lunii aprilie 2019.

Activităţile specifice înscrierii, desfăşurării probelor eliminatorii şi probei de verificare a cunoştinţelor sunt stabilite şi planificate prin Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea concursului de admitere la studii universitare de licenţă, în facultăţile Academiei de Poliţie ,,Alexandru Ioan Cuza”, în anul 2019, disponibil pe pagina de internet a instituţiei de învăţământ.

La instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale care pregătesc personal pentru nevoile MAI se vor organiza, de asemenea, sesiuni de admitere, potrivit graficelor de activităţi proprii acestora. Toate informaţiile vor fi aduse la cunoştinţa celor interesaţi, în cel mai scurt timp, prin intermediul paginii oficiale de internet a MAI, la scţiunea Carieră – instituţii de învăţământ/formare profesională, transmite sursa citată.

În sesiunile august/septembrie 2018, respectiv ianuarie 2019, au fost organizate examene de admitere la şcolile de agenţi şi subofiţeri din cadrul MAI, astfel încât la momentul actual, în aceste şcoli se pregătesc, la capacitate maximă, două serii de elevi, totalizând peste 5.750 de elevi. În aceste condiţii, în anul calendaristic curent nu va exista posibilitatea tehnică pentru a mai putea fi organizată o nouă sesiune de admitere, transmite Ministerul de Interne.

„O nouă sesiune de admitere la şcolile postliceale ale M.A.I. va fi organizată în prima parte a anului 2020, conform graficului ce va fi comunicat în timp util. Şcolarizarea în două serii într-un singur an a fost organizată pentru a contribui la reducerea deficitului de personal care se manifesta la nivelul anilor 2016 şi 2017. Astfel, în perioada 2017 - 2019 au fost organizate 4 sesiuni de admitere şi au terminat 5 serii la fiecare şcoală postliceală a MAI, totalizând aproximativ 13.000 de absolvenţi”, precizează MAI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici