Mai mult de jumătate dintre români nu vor lua prime de Paşti

Doar 34 la sută dintre angajaţii români au fost informaţi că vor lua prime de Paşti, comparativ cu 66 la sută anul trecut, în unele cazuri acestea urmând să fie acordate sub forma unor tichete de masă sau tichete cadou, potrivit unui sondaj de opinie realizat de Jobsinro.ro între 24 şi 30 martie.

48 afișări
Imaginea articolului Mai mult de jumătate dintre români nu vor lua prime de Paşti

Mai mult de jumătate dintre români nu vor lua prime de Paşti (Imagine: Doru Nica/Mediafax Foto)

Potrivit rezultatelor, 60 la sută dintre participanţi au afirmat că în 2010 nu vor lua primă de Paşti, şase la sută că nu ştiu şi doar 34 la sută au răspuns afirmativ.

Dintre cei care au fost informaţi că vor lua primă de Paşti, 58 la sută nu ştiu sub ce formă va fi acordată aceasta, 26 la sută spun că vor primi bani, nouă la sută tichete cadou şi şapte la sută tichete de masă.

"Avem o lipsă de transparenţă majoră în ceea ce priveşte forma primei, criteriile de acordare şi valoarea ei", arată iniţiatorii sondajului.

De asemenea, 23 la sută dintre participanţii la sondaj care au afirmat că vor lua primă au afirmat că nu ştiu care va fi valoarea acesteia, 15 la sută, faţă de 25 la sută în 2009, susţin că aceasta va avea o valoare cuprinsă între 100 şi 200 de lei, nouă la sută că vor primi sub 100 de lei şi doar şapte la sută peste 200 de lei.

Sondajul de opinie s-a desfăşurat la nivel naţional, chestionarul fiind completat de 1.021 de vizitatori ai site-ului Jobsinro.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici