Mai mult de jumătate dintre românii care vor să se angajeze în străinătate au deja un job în România

În mod paradoxal, majoritatea românilor care îşi caută un loc de muncă în străinătate nu sunt persoane fără job, ci oameni care sunt angajaţi în România. În acelaşi timp, cei mai mulţi dintre cei care vor să plece sunt muncitori calificaţi, iar aproape o treime ar fi de acord să se angajeze şi pe un post inferior pregătirii lor sau necalificat, în speranţa că vor reuşi să plece din România pentru o altfel de viaţă într-o ţară din Vest.

15 afișări
Imaginea articolului Mai mult de jumătate dintre românii care vor să se angajeze în străinătate au deja un job în România

Mai mult de jumătate dintre românii care vor să se angajeze în străinătate au deja un job (Imagine: Shutterstock/Mediafax Foto)

Potrivit unui sondaj realizat de portalul de recrutare Tjobs, 57% dintre cei care vor să plece în străinătate îşi caută un job calificat, în timp ce 13,5% şi-au exprimat dorinţa de a ocupa posturi care necesită studii superioare.

În ceea ce priveşte statutul profesional actual al celor care au participa la sondaj, mai mult de jumătate au deja un job în România, dar vor ceva mai bun şi aproape o treime sunt şomeri.
Citeşte mai multe despre românii care vor să se angajeze în străinătate pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici