Mai multe asociaţii de elevi cer revocarea lui Sorin Cîmpeanu. „Dezinteres faţă de educaţie şi lipsă de respect”

  • Mai multe asociaţii de elevi din ţară cer revocarea ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, pe care îl acuză de dezinteres faţă de educaţie şi de lipsă de respect faţă de activitatea cadrelor didactice.
  • Reacţia elevilor vine după ce ministrul a spus că nu vor fi majorate salariile dascălilor.
13039 afișări
Imaginea articolului Mai multe asociaţii de elevi cer revocarea lui Sorin Cîmpeanu. „Dezinteres faţă de educaţie şi lipsă de respect”

Mai multe asociaţii de elevi cer revocarea lui Sorin Cîmpeanu. „Dezinteres faţă de educaţie şi lipsă de respect”

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC), Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov (AEBI), Asociaţia Elevilor din Bacău (AEBC), Asociaţia Elevilor din Maramureş (AEM) şi Asociaţia Vâlceană a Elevilor (AVE) solicită revocarea de urgenţă din funcţie a ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, după ce a anunţat că amână din nou creşterea salariilor profesorilor.

„Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, faptul că nu va creşte salariile profesorilor în urma rectificării bugetare, spunând că această creştere nu ar fi o prioritate. Amintim faptul că salariile profesorilor ar fi trebuit să crească la 1 septembrie 2020, creşterea fiind însă amânată pentru 1 septembrie 2021, astfel aceasta reprezentând cea de-a doua amânare a măririi remuneraţiilor. Tragem un semnal de alarmă cu privire la faptul că, prin stagnarea creşterii salariale, calitatea actului educaţional întâmpină o scădere, profesorii având nevoie de compensaţii materiale optime, direct proporţionale cu munca pe care o depun, pentru a lucra într-un mod eficient. Mai mult, tinerii din zilele noastre nu sunt motivaţi de salariul mic de profesor şi aleg alte cariere, ducând la o lipsă majoră de cadre didactice dedicate acestei profesii. Astfel, şcolile ajung să angajeze persoane fără pregătire, aproximativ 18.000 dintre cadrele didactice din anul şcolar 2019-2020 fiind necalificate pentru postul ocupat, conform statisticii oficiale a Ministerului Educaţiei”, transmit asociaţiile de elevi, într-un comunicat de presă comun.

Elevii consideră că ministrul a dat dovadă „de un profund dezinteres atât faţă de profesori, cât şi faţă de întregul sistem de învăţământ”.

„Acesta nu a dovedit de-a lungul timpului faptul că are în prim-plan bunăstarea elevilor sau a profesorilor, periclitând constant asigurarea unui sistem de învăţământ calitativ. În acest sens, solicităm revocarea din funcţie a ministrului Sorin Cîmpeanu având în vedere dezinteresul constant faţă de educaţie şi lipsa de respect acordată activităţii cadrelor didactice”, spun elevii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici