Mai multe consilii locale au primit din partea Guvernului avioane MIG, tancuri sau tunuri

Mai multe consilii locale au primit din partea Guvernului avioane MIG sau tancuri, iar autorităţile locale dintr-o comună au devenit administratori pentru patru tunuri, demilitarizate, în valoare totală de peste 29.700 lei.

396 afișări
Imaginea articolului Mai multe consilii locale au primit din partea Guvernului avioane MIG, tancuri sau tunuri

Mai multe consilii locale au primit din partea Guvernului avioane MIG, tancuri sau tunuri (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Avioanele tip MIG 21 şi MIG 23 au fost transferate, prin hotărâre de guvern, din administrarea Ministerului Apărării în cea a consiliilor locale ale comunelor Stoeneşti (judeţul Olt) şi Mihail Kogălniceanu (Constanţa), iar consiliul local din comuna Prisăcani (Iaşi) a primit tunurile.

Avioane MIG au mai fost acordate şi consiliilor locale din municipiul Caransebeş (Caraş-Severin) şi oraşul Năvodari (Constanţa), iar consiliul local al municipiului Piteşti a primit două tancuri.

O procedură similară a fost efectuată în urmă cu un an, când Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului, ministerele Educaţiei, Transporturilor şi Internelor, precum şi mai multe consilii locale au primit de la Guvern avioane MIG 21 şi IAR 93, dezafectate de dotările specific militare, în valoare totală de 2,33 milioane lei.

Alte astfel de aparate au fost cedate consiliilor locale din Câmpia Turzii (Cluj), Bacău, Deveselu şi Coloneşti (Olt), Mihail Kogălniceanu şi Năvodari (Constanţa), Bălăbăneşti (Galaţi), Balaci şi Roşiori de Vede (Teleorman) şi Sânpaul (Mureş).

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici