Video Mai multe eleve de la un liceu american, însărcinate în urma unui pact (Video ProTV)

Şaptesprezece eleve de la liceul Gloucester din SUA sunt însărcinate, după ce au făcut un pact pentru a avea copii şi a-i creşte împreună.

345 afișări

Pe lângă cei care susţin că cifrele sunt exagerate, există mai mulţi adulţi care sunt de părere că filme precum "Juno" sau "Knocked Up" ("Un pic însărcinată"), care prezintă sarcinile adolescentelor necăsătorite drept ceva interesant, influenţează opţiunile tinerelor.

Potrivit ediţiei online a revistei Time, oficialii şcolii au început să investigheze problema din luna octombrie, când un număr neobişnuit de mare de fete a început să frecventeze cabinetul medical al liceului. Unele eleve s-au întors la cabinet de mai multe ori, pentru a-şi face mai multe teste de sarcină, din octombrie până în mai.

Directorul liceului, Joseph Sullivan, a spus că, la auzirea unor rezultate negative la test, "unele fete au părut mai dezamăgite că nu erau însărcinate decât dacă ar fi fost".

Aproape toate fetele însărcinate de la Gloucester, cu vârste sub 16 ani, au mărturisit oficialilor şcolii că făcuseră un pact de a rămâne însărcinate şi de a-şi creşte copiii împreună.

"Am aflat că unul dintre taţi este un bărbat fără adăpost, de 24 de ani", a mai spus directorul Sullivan.

În Gloucester, un orăşel de 30.000 de locuitori, cu o economie bazată, în special, pe pescuit, multe familii au ajuns să se destrame din cauza problemelor financiare, iar tinerii cresc fără o direcţie clară în viaţă, potrivit supraveghetorului liceului Christopher Farmer.

Fetele care au încheiat pactul şi părinţii acestora au refuzat să dea interviuri, însă o absolventă a liceului Gloucester a spus că ştie de ce acestea au vrut să rămână însărcinate. Amanda Ireland, de 18 ani, a rămas însărcinată la 15 ani, iar colegele sale mai mici i-au spus că este norocoasă, pentru că cineva o va iubi necondiţionat.

"Sunt atât de încântate că cineva le va iubi, în sfârşit, necondiţionat. Încerc să le explic că e greu să te simţi iubită când un copil ţipă la 3 dimineaţa", a spus Amanda.

Un alt element care ar încuraja tinerele să rămână însărcinate este politica foarte liberală a şcolii din Gloucester, care a înfiinţat o creşă în apropierea clădirii liceului, unde tinerele mame îşi pot lăsa copiii pe timpul zilei. De asemenea, regulamentul liceului permite oricui să intre în instituţie şi să interacţioneze cu adolescenţii.

Din primăvară, cei doi medici ai liceului au început să prescrie anticoncepţionale fetelor care vin la cabinet pentru teste de sarcină, indiferent de acordul părinţilor. Această acţiune, însă, a primit numeroase critici din partea părinţilor din Gloucester, iar medicii au demisionat, în urma scandalului, pe 30 mai.

Comitetul şcolar de la liceul Gloucester va vota, vara aceasta, dacă va furniza anticoncepţionale adolescentelor, dar acest lucru nu va fi de ajutor atâta timp cât fetele îşi doresc să rămână însărcinate, notează site-ul revistei Time.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici