Mai multe tronsoane de drum din judeţul Giurgiu, închise circulaţiei din cauza inundaţiilor

Mai multe tronsoane de drum din judeţul Giurgiu sunt închise circulaţiei, miercuri seară, din cauza inundaţiilor, însă nu există localităţi izolate întrucât în zonele afectate există rute ocolitoare, cel mai recent bilanţ arătând că în judeţ peste 3.500 de hectare de teren sunt acoperite de ape.

144 afișări
Imaginea articolului Mai multe tronsoane de drum din judeţul Giurgiu, închise circulaţiei din cauza inundaţiilor

Mai multe tronsoane de drum din judeţul Giurgiu, închise circulaţiei din cauza inundaţiilor (Imagine: Adrian Piclisan/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit datelor furnizate, miercuri seară, de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu, mai multe tronsoane de drum judeţean şi comunal sunt complet închise, din cauză că au fost inundate.

Astfel, circulaţia este întreruptă pe drumul judeţean 412 C în zona ”Podul Pescari”, autorităţile recomandând ca rută ocolitoare DJ 601 Crevedia Mare - Goleasca. De asemenea, sunt închise circulaţiei drumul comunal 191 Vadu Lat - Angheleşti, în zonă circulându-se prin Clejani - Angheleşti, precum şi drumul comunal 105 Iepureşti - Chirculeşti, fiind recomandată ruta ocolitoare prin Băneşti.

Alte cinci tronsoane de drum, între care un drum judeţean şi patru drumuri comunale, din judeţul Giurgiu au fost inundate miercuri, însă traficul pe acestea nu a fost închis.

De asemenea, 12 comune din judeţ sunt afectate de inundaţii miercuri seară, fiind vorba despre localităţile Iepureşti, Singureni, Călugăreni, Vânătorii Mici, Crevedia Mare, Roata de Jos, Bulbucata, Clejani, Letca Nouă, Bucşani, Hotarele şi Comana. Peste 1.300 de hectare de teren agricol, 1.461 de hectare de păşune şi 740 de hectare de pădure sunt acoperite de ape. Totodată, 123 de curţi şi grădini au fost inundate, 14 fântâni sunt colmatate şi trei podeţe au fost avariate.

Judeţul Giurgiu se află sub incidenţa unei avertizări cod galben pe râul Argeş şi a cod portocaliu pe cursurile de apă din bazinele hidrografice ale râurilor Neajlov, Sabar şi alte râuri mici din bazinul inferior al Argeşului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici