Mai mulţi profesori universitari cer ministrului Ecaterina Andronescu să-i retragă titlul de doctor lui Victor Ponta

26 de profesori universitari, majoritatea de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj, au trimis premierului Victor Ponta şi ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, o scrisoare deschisă. Cei 26 de semnatari ai documentului cer ministrului Educaţiei să retragă titlul de doctor în drept pe care îl deţine Victor Ponta. În scrisoare, universitarii susţin că sunt indignaţi de "intervenţiile brutale" ale ministrului Andronescu şi ale politicienilor în cazul Ponta. În opinia celor 26, nu există niciun dubiu că premierul a plagiat şi spun că decizia de neplagiat a Consiliului Naţional de Etică este necredibilă şi semnalează un posibil conflict de interese.

859 afișări
Imaginea articolului Mai mulţi profesori universitari cer ministrului Ecaterina Andronescu să-i retragă titlul de doctor lui Victor Ponta

Victor Ponta (Imagine:Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

CITEŞTE AICI SCRISOAREA CELOR 26 DE PROFESORI UNIVERSITARI

Cornel Vîlcu, lector la Facultatea de Litere a UBB Cluj-Napoca, este unul dintre iniţiatorii scrisorii deschise. Cornel Vîlcu a declarat pentru gândul că atât el cât şi ceilalţi 25 de profesori universitari nu pot accepta ca Victor Ponta să deţină un doctorat după ce plagiatul din teza de doctorat a fost dovedit fără dubiu. De asemenea, Cornel Vîlcu spune că este de neacceptat ca ministrul Educaţie a ameninţat Universitatea Bucureşti cu desfiinţarea scolii doctorale înainte de anunţarea verdictului de plagiat.

Cornel Vîlcu a declarat că este convins că Universitatea Bucureşti va cere Ministerului Educaţiei să îl lase fără titlul de doctor pe Victor Ponta.

"Când o instituţie precum Universitatea din Bucureşti constată un plagiat precum cel al domnului Ponta, pasul următor este solicitarea de retragere a titlului de doctor. Iniţiativa noastră, a profesorilor din UBB, vine pentru că universitatea noastră nu a reacţionat la plagiatul domnului Ponta. Iniţial am solicitat din partea senatului UBB o poziţiei faţă de acest plagiat. Senatul a iniţiat o discuţie, dar care va dura foarte mult, probabil până în septembrie", a declarat Cornel Vîlcu.

"Plagiatul este un furt intelectual care trebuie sancţionat în orice condiţii"

Citeşte mai multe despre Victor Ponta pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici