MAI: Nu s-a înregistrat niciun incident de la deschiderea urnelor

Secretarul de stat al MAI, Ioan Nicolae Căbulea, a declarat că nu s-a înregistat duminică niciun incident electoral de la deschiderea urnelor, aproximativ 33.000 de cadre ale Ministerului de Interne asigurând paza la secţiile de votare.

179 afișări
Imaginea articolului MAI: Nu s-a înregistrat niciun incident de la deschiderea urnelor

MAI: Nu s-a înregistrat niciun incident de la deschiderea urnelor (Imagine: Aurelia Alexa/Arhiva Mediafax Foto)

Oficialul ministerial a spus că au fost predate pe bază de proces-verbal secţiile de votare preşedinţilor acestora, iar de la deschiderea lor şi până la ora 8.00 nu a fost înregistrat la nivel naţional niciun inident electoral.

El a precizat că paza celor 18.242 de secţii de votare din România este asigurată de 33.000 de cadre ale Ministerului Administraţiei şi Internelor, iar pe litoral şi în celelalte zone turistice forţele de ordine au fost suplimentate.

Potrivit secretarului de stat pe probleme de ordine şi siguranţă publică din MAI, pe parcursul zilei de duminică sunt deschise, între orele 8.00 şi 22.00, toate serviciile de evidenţă a persoanei, astfel încât cetăţenii să-şi poate ridica sau să le fie eliberate acte de identitate. Situaţia este similară şi în ceea ce priveşte serviciile de paşapoarte.

Căbulea a spus că sunt aşteptaţi la vot 18.292.514 cetăţeni români, la REFERENDUMUL DE DEMITERE A PREŞEDINTELUI.

Secretarul de stat a adăugat că pe parcursul campaniei de referendum au fost înregistrate 203 incidente minore, din care 106 în mediul rural, cele mai multe fiind în Bucureşti. Concret, în Capitală s-au înregistrat 27 de incidente electorale.

În Dâmboviţa au fost înregistrate 18 incidente, în Braşov, Buzău şi Prahova câte 13, iar în Argeş şi Cluj câte zece.

Din cele 203 de incidente, 93 au fost sesizate la numărul de urgenţă 112.

Ioan Nicolae Căbulea a precizat că în 83 de situaţii MAI s-a autosesizat, în 66 dintre acestea fiind vorba de infracţiuni la legea REFERENDUMULUI, respectiv "promisiunea, oferirea, darea de bani pentru a merge sau a nu merge la vot" sau "împiedicarea prin orice mijloace a exercitării dreptului de vot".

El a mai spus că su fost aplicate şi 28 de sanţiuni contravenţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici